Imádkozik Irak szenvedő népéért a pápa

Imádkozik Irak szenvedő népéért a pápa

Február 26-án, a szerdai általános kihallgatás végén Ferenc pápa köszöntötte az arab nyelvű híveket, köztük kiemelten az irakiakat. Imádkozik Irak békéjéért, azért az országért, amelyet idén szeretett volna meglátogatni.

A hamvazószerdai audiencián a Szent Péter téren Ferenc pápa katekézise felolvasása után köszöntötte a zarándokcsoportokat. Az arab nyelvű hívekhez is szólt, akik Szíriából, Egyiptomból és a Közel-Keletről érkeztek. Az iraki hívekhez ezeket a szavakat intézte:

„Nektek, iraki állampolgároknak mondom, hogy nagyon közel állok hozzátok. Egy csatatér az országotok, két oldalról is szenvedtek a háború miatt. Imádkozom értetek, imádkozom országotok békéjéért, amelyet úgy volt, hogy idén meglátogatok. Imádkozom értetek” – mondta a Szentatya, majd a nagyböjtről beszélt az arab nyelvű zarándokoknak.

Hírdetés

„Az idei nagyböjt kezdetén mindenkinek azt kívánom, hogy ez az idő legyen a megtérésé, a belső megújulásé, a személyes és lelki növekedésé. Szenteljetek időt az Isten szaváról való elmélkedésnek, járuljatok a szentségekhez, böjtöljetek és imádkozzatok, hogy így megújítsátok kapcsolatotokat Istennel, önmagatokkal és felebarátaitokkal. Az Úr áldjon meg és őrizzen mindig a gonosztól!” – búcsúzott az arab nyelvű hívektől a pápa.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »