Ima minden napra – Hétfőn az egyedülállókért, magányosokért

Ima minden napra – Hétfőn az egyedülállókért, magányosokért

A Boldogasszony Imaszövetség tagjai hétfőnként az egyedülállókért, magányosokért imádkoznak, hogy legyen erejük rátalálni a nyitott ajtóra a „családegyházaknál” és annál a nagy egységnél, ami maga az Egyház.

Udvardy György veszprémi érsek, pécsi apostoli kormányzó főpásztori felelősségétől indíttatva 2017 húsvétvasárnapján megalapította a Boldogasszony Imaszövetséget, amelynek célja a Pécsi Egyházmegye küldetésének erősítése mindennapi imádságok által. Az imaszövetség tagjai minden év húsvétján újítják meg elköteleződésüket.

Az egyházmegye a jelenleg kialakult helyzetben is arra biztatja az otthonaikban maradt testvéreket, hogy a személyes és a közösségért érzett felelősségüket vállalva naponta olvasva a Szentírást éljék meg az egységet az imádságban.

Udvardy György ezúton is nagy hálával mond köszönetet a több száz tag elmúlt években végzett szolgálataiért, mindennapi imáiért, mellyel hozzájárultak a Boldogasszony Imaszövetség küldetéséhez és az egyházmegye épüléséhez. Egyúttal az apostoli kormányzó arra kéri a híveket, hogy a megjelölt napi imaszándékok mellett imádkozzanak az egyházmegyéért, a hazáért, az egész világért a járvány mielőbbi megfékezése érdekében.

Hírdetés

Szeretettel várják a híveket továbbra is a tagok sorába, csatlakozni az egész év folyamán lehetséges. Az imaszövetségbe ITT jelentkezhetnek.

A Boldogasszony Imaszövetség hétfői napokon szentírási szakaszokat és imákat ajánl az egyedülállókért és a magányosokért. Imádkozzunk értük, különösen a koronavírus-járvány idején, amikor elszigetelődve érzik magukat és a kapcsolataik ápolására is korlátozottabbak a lehetőségeik.

Forrás: Pécsi Egyházmegye

Fotó: Loósz Róbert

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »