I’m a big fan of Hungary!

I’m a big fan of Hungary!

Donald Trump mindig is nagy tisztelője volt Magyarországnak – ez is elhangzott a magyar miniszterelnök és a megválasztott amerikai elnök telefonbeszélgetésén.

Az egyeztetés megerősítette, hogy Magyarország és Európa számára is kedvező választói döntés született az Egyesült Államokban – így értékelte a megbeszélést Szijjártó Péter.

A külügyminiszter ismertetése szerint Donald Trump azzal kezdte a beszélgetést, hogy megköszönte Orbán Viktornak az amerikai magyar közösség támogatását. Jelezte, nagyon sokat jelentett számára, hogy az amerikai magyarok nagy számban álltak mellé és ennek komoly jelentősége volt a győzelmében is.

„Azt mondta miniszterelnök úrnak, hogy mindig is nagy tisztelője volt Magyarországnak, ez szó szerint úgy hangzott, hogy ‘I am a big fan of Hungary’, és elmondta azt is, hogy respektálja miniszterelnök úr eddigi teljesítményét miniszterelnökként, és respektálja Magyarország és a magyar gazdaság teljesítményét is” – nyilatkozta Szijjártó Péter az M1 Híradójának.

„Donald Trump arról is beszélt, hogy izgalmas idők jönnek most a világban, ezért érdeklődéssel és várakozással van az iránt, hogy együtt dolgozzon Magyarországgal, együtt dolgozzon a miniszterelnökkel, és azt mondta, biztos abban,hogy majd később büszkék lehetnek arra, amit az elkövetkezendő időben közösen fognak elérni ”- tette hozzá a miniszter.

Szijjártó Péter megerősítette, hogy Donald Trump találkozóra hívta a magyar miniszterelnököt, amelynek konkrét időpontjáról és részleteiről szóló egyeztetést az új elnök januári hivatalba lépése után kezdődhet meg.

Szijjártó Péter szerint a telefonbeszélgetésből világosan kiderült, hogy két olyan politikusról van szó, akik egészen újfajta megközelítéssel állnak a világ kihívásai elé. Úgy vélte: az az új típusú megközelítés figyelhető meg Donald Trump kampányban elmondott beszédeiből, illetve gazdaságpolitikára és külpolitikára vonatkozó terveiből, mint amilyen új típusú megoldásokkal Magyarország nem csak túlélt 2010-ben, hanem a “megoldás részévé vált Európában és a világban is”.

Úgy vélte: a telefonbeszélgetés megerősítette, hogy Magyarország és Európa számára is kedvező választói döntés született az Egyesült Államokban. Magyarország számára jó hír, hogy végül Donald Trump nyerte el az amerikai emberek bizalmát – tette hozzá.

forrás: M1 Híradó / hirado.hu

The post I’m a big fan of Hungary! appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »