Ilyés Ferenc nem ilyen vébészerepléssel képzelte el válogatottbeli búcsúját

Ilyés Ferenc nem ilyen vébészerepléssel képzelte el válogatottbeli búcsúját

Csoknyai István szövetségi kapitány szerint a magyar férfi kézilabda-válogatott azért veszített 35-26-ra Norvégiával szemben, mert rengeteg gólt kapott indításból a német-dán közös rendezésű világbajnokság középdöntőjének utolsó játéknapján, szerdán Herningben.
„Az első félidőben még megfelelő volt a játékunk elöl és hátul is, mérkőzésben voltunk, és nem kaptunk sok találatot indításból. A szünet után rengeteg indításgólt kaptunk a támadásbeli hibák miatt, a védekezés sem tudott megújulni, így sajnos nem tudtuk elérni célunkat” – nyilatkozta az edző a lefújást követően.

Hírdetés

A magyarok célja legalább a hetedik hely megszerzése volt a tornán, mivel elméletileg a 2-7. helyezettek vehetnek részt a jövő áprilisban sorra kerülő olimpiai selejtezőtornákon, de a tizedik helyen záró magyar együttesnek is marad esélye az indulásra, ha a vb legjobb kilenc csapatából Egyiptom megnyeri az Afrika-bajnokságot, Brazília a Pánamerikai bajnokságot, míg a német-francia-horvát-spanyol-dán-norvég-svéd hetesből az egyik Európa-bajnok lesz.

Mikler Roland hangsúlyozta, nagy volt rajtuk a nyomás, szinte végig rohantak az eredmény után, és bár szerettek volna győzni, hamar kiderült, hogy a norvégok jobbak, hiszen remek formában vannak.

„Egyszer-egyszer felcsillant a remény, hogy elérjük a megfelelő eredményt, de nem sikerült, nagyon sajnálom” – tette hozzá a kapus, aki 34 lövésből hetet védett. Hozzátette, a norvégok azt szerették volna elérni, hogy a lehető legkevesebbet támadjanak a felállt magyar védőfallal szemben, és ez sikerült is nekik, a góljaik döntő többségét nagy ziccerből dobták. A Telekom Veszprém kapusa emlékeztetett rá, hogy a csoportkörben döntetlent játszottak Egyiptommal, és az ezáltal elveszített egy pontot később nem tudták egy bravúrral visszaszerezni, ezért nem jutottak tovább.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »