Ilyen sem volt még: tizenegyesből esett a vb első gólja

Ilyen sem volt még: tizenegyesből esett a vb első gólja

Egy félidő alatt kétgólos előnybe került az ecuadori válogatott a világbajnokság nyitómérkőzésén.

Enner Valencia így is futballtörténelmet írt, de okozhatott volna még nagyobb szenzációt a gyenge katariak ellen.

A 3. percben még a VAR megmentette a katariakat, a visszajátszás megtekintése után Daniele Orsato visszavonta az először megadott gólt. Nem volt könnyű eset, három percen át tanakodtak rajta. Kiderült, hogy mielőtt Valencia a kapuba fejelt, lesen állt a felívelt szabadrúgásnál Felix Torres. Szabadszemmel nem látható kis lesen – de lesen.

A tizenhatodik percben Enner Valencia, aki a 34. évében jár, a Fenerbahce futballistája, kiharcolt egy büntetőt, azt pedig ő maga gólra váltotta. Pontosan újabb tizenhat perc elteltével Enner Valencia fejjel is bevette a bordómezes katariak kapuját, 2-0.

A legutóbbi két világbajnokságon hat gól elég volt a gólkirályi címhez, Enner Valencia ennek az egyharmadát 32 perc alatt „megtermelte”.

/* (c)AdOcean 2003-2018, portfolio_hu.Infostart_2018.mobile_site.cikkek.banner_cikkozi_extra */

Hírdetés

ado.slave(‘adoceanindexhuokdtbqijve’, {myMaster: ‘dBfmGy0C0lT8mfY5Mfg2WBNH8U_KL2dR9EYdt6o1mXz.47’,
onServerEmission: function(){document.getElementById(„y-adoceanindexhuokdtbqijve”).classList.add(„uysdfa6ds”);},
onServerEmissionEmpty: function(){}
});

Valencia maga az ecuadori futballtörténelem: csapat legutóbbi öt vb-gólját mind ő szerezte. A 2014-es világbajnokságon (két mérkőzésen) hármat, most pedig máris kettőt.

al-Hor, 2022. november 20.  Az ecuadori Enner Valencia (k) csapattársaival, Pervis Estupinannal (b) és Moises Caicedóval, miután 11-esből berúgta az első gólt a katari labdarúgó-világbajnokság Katar-Ecuador nyitómérkőzésén az al-hori al-Bajt Stadionban 2022. november 20-án.  MTI/EPA/Friedemann Vogel
Az ecuadori Enner Valencia (k) csapattársaival, Pervis Estupinannal (b) és Moises Caicedóval, miután 11-esből berúgta az első gólt a katari labdarúgó-világbajnokság Katar-Ecuador nyitómérkőzésén. november 20-án. MTI/EPA/Friedemann Vogel
Nyitókép: MTI/EPA/Ronald Wittek

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »