Ilyen még nem volt! – Bemutatjuk zarándokútikönyv-sorozatunk első, Lourdes-ról szóló kötetét

Ilyen még nem volt! – Bemutatjuk zarándokútikönyv-sorozatunk első, Lourdes-ról szóló kötetét

Nagy fába vágtuk a fejszénket a könyvkiadás területén. Zarándokútikönyv-sorozatot indítottunk a Via Sacra utazási irodával, melynek első gyümölcsét, vagyis kötetét – mely Lourdes-ba kalauzol el, mindenkit, aki már járt ott, vagy tervezi, vagy a kiadvány lapjain keresztül lélekben utazna el oda – december 14-én mutatjuk be. A képekkel gazdagon illusztrált könyvet a Magyar Kurír gondozta és adta ki.

A sorozat első kötetének szerzője Koncz Attila újságíró, aki számos zarándoklatot vezetett Lourdes-ba, és nemcsak jól ismeri a helyet, hanem hiteles átadója is annak a történetnek, mely Isten és ember kapcsolatát – Szűz Mária segítségével, közbenjárásával – erősíti és mélyíti el.

A zarándokútikönyv-sorozat keretében a következő években Međugorjéba, Fatimába, Rómába, a Szentföldre, a Baltikumba és több más zarándokcélpontra is együtt utazunk Olvasóinkkal.

Az első kötetet Török Csaba teológus, egyetemi tanár, az MKPK televíziós referense – számos zarándoklat lelkivezetője – mutatja be december 14-én 17 órától a budapesti Avilai Szent Teréz-plébánia nagy hittantermében. Az eseményre szeretettel hívjuk és várjuk az Olvasókat, zarándokokat.

Hírdetés

A zarándokútikönyvhöz írt ajánlásában Berta Tibor tábori püspök így fogalmaz:

Lourdes a megtérés és az Istennel való találkozás helye, ahol Mária alakjának tündöklésében Isten irgalmassága mutatkozik meg, ahol Isten szépsége megtapasztalhatóvá válik a forrás tiszta vize és a gyertyák világító fénye által.

Lourdes arra tanít, hogy a szeretet erősebb, mint a gonoszság. Mária azért jelent meg Lourdes-ban, hogy feltárja Isten emberek iránti szeretetének valóságát, hogy meg­mutassa annak útját, ahogyan az ember egyéni és közösségi élete megújulhat. Mária, Isten mosolya, az Irgalmasság Anyja a lourdes-i jelenések által kitárta előttünk az eget, és út­mutatást adott az Örök Haza felé vezető zarándokutunkon.

Szeretettel és jó szívvel ajánlom e könyvet mindazoknak, akik elzarándokolnak Lourdes-ba Máriához, reménységünk forrásához, hogy ott bátorítást, örömöt, biztonságot és békét merítsenek életük megpróbáló gondjainak föloldásához, nagylelkűen tudjanak válaszolni az Úrnak, s ezáltal Bernadett útján, Mária segítségével, Krisztus nyomába lépjenek.

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »