Ilyen lett a megújult szentendrei HÉV-szerelvény

Ilyen lett a megújult szentendrei HÉV-szerelvény

Napok óta új dizájnú szerelvény cirkál a Budapest-Szentendre HÉV-vonalon, egyelőre még üresen. Az utazóközönség kicsit megilletődve figyeli a szokatlan vizuális élményt, de a jármű belül is tartogat meglepetéseket, írja a Ripost.

A megújult vonat egyelőre csak tesztjelleggel rója a síneket. A BKK preferenciái alapján újragondolt járgány kívül-belül új dizájnt kapott, most pedig azt figyelik, hogyan viselkedik éles körülmények között.

Rossz hír, hogy a hajtásrendszerhez nem nyúltak, így a jármű továbbra is  a szokásos tempóban göcög a maga kis útján, viszont a belső újítások sokkal utasbarátabbra sikeredtek az eddigieknél.

Végre normális kapaszkodókat építettek be, így az ülések között állva is lehet majd fogódzkodni.

Kiszerelték a szürke térelválasztó paneleket, amik klausztrofóbbá tették az eddigi vonatokat. Amit meghagytak, az is üvegből van, ahogyan az ülések feletti csomagtartókat is ilyenre cserélték. Néhány sor lehajtható ülés kedvez a babakocsisoknak, így ők is kényelmesen elférnek majd.

Lecserélték a régi hangosítórendszert is, így leáldozott a megfejthetetlen végeredményeket produkáló, Darth Vader-féle információtovábbításnak. A vandalizmust és a BKV-s hegyitrollok (értsd: biztonsági emberek) szükségességét megelőzendő, kocsinként hat kamera figyeli az utasokat.

Végre valahára lesz klíma is, így ha minden jól megy, ezentúl nem kell 60 fokban kornyadoznunk a nyári hőségben.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »