Ilyen egy 360 fokos videoklip!

Ilyen egy 360 fokos videoklip!

Nem akármilyen videoklippel premierezik a The Tumor Called Marla az Ígéretes titánokon. Itt az ország egyik első 360 fokos videoklipje! Remek koncerthangulat, s kézzel fogható füstfelhő az éterben.

Nem akármilyen klippel jelentkezik most a The Tumor Called Marla zenekar. Az Ígéretes titánok így nagyon nagy büszkeséggel konferálhatja fel Magyarország egyik első 360 fokos videoklipjét. Eddig csak nagyon kevés előadó – így Ákos – készített még videót ilyen technológiával, szóval a Basement Tapes című dalra felvett anyag abszolút korai fecske!

A megszokottakkal ellentétben, most nem is akarok nagy megfejtésekről filozofálgatni, hanem jöjjön egyből a cucc. A hajtás után pedig az első lemezével amúgy szintén nálunk debütáló banda tagjait – Gerő András, azaz Hekkky és Burai Anna (ének), Lauter Attila (gitár), Farkas Krisztián (gitár), Jegyinák Roland (dobok), valamint Kneif Geri (basszusgitár) – jól kifaggattam a klipforgatásról és erről a 360 fokos őrületről, illetve a videót készítő Tomanovics Gergelyt (Greyhound “látványképség”) is megkértük, írja le, mi fán terem ez az egész.

A videóban egyébként a bal felső sarokban lévő nyilakkal mozoghatunk, nagyon vicces!

– Honnan jött az ötlet, hogy 360-as videoklipet lőjetek? S adja magát a kérdés, mivel tud mondjuk többet ez a hagyományos videoformátumoknál? Ergo, volt-e konkrét cél, vagy jópofa dolog és kész?
Hekky: Szeretünk nyitni az új dolgokra, ezért szerettük volna a Trance korszakot egy utolsó, izgalmas keretbe zárni. Úgy érzem, még idejében cselekedtünk, azaz Magyarországon egyedülállóan készíthettünk 360-as videoklipet.

– Miért épp erre a dalotokra gondoltátok, hogy jó lenne ráhúzni ezt a megoldást?
Geri: A technológia miatt arra gondoltunk, hogy az állna jól neki, ha ha sokan lennénk, és az egész klipnek egy házibuli, házi koncert jellege lenne. A kislemezünkről ez a legpörgősebb dalunk.

– Az egész forgatást egy fél nap alatt lezongoráztátok. Mennyi időt emésztett fel ugyanakkor a logisztika, hogy összekürtöljetek mindenkit, összeszervezzétek a dolgot?
Geri: A forgatás valóban rövid ideig tartott, ugyanis ott már csak annyi feladatunk volt, hogy mindenki jól erezze magát, amit azt hiszem ki is maxoltunk. Az egész leszervezése viszont nem volt egyszerű: nagyjából fél évig tartott, amelybe beletartozott rengeteg tárgyalás, utánajárás, két próbaforgatás, pár ősz hajszál beszerzése. Az emberek összekürtölése egyszerűbben ment, mivel rengeteg király arc haverunk van, akik a legnagyobb örömmel jöttek segíteni nekünk. Plusz sokat segített az ingyen sör marketingkampányunk is, haha!

– Bemutatkozó anyagtok még novemberben jött nálunk. Azóta eltelt egy fél év, hogyan alakul a korong sorsa? Mennyit koncerteztek majd a nyáron, hol láthatnak benneteket?
Anna: A megjelenés óta volt jó néhány koncertünk, vittük a dalokat például Leander búcsúturnéjának egyik állomására is, de legutóbb a Jinjer előtt játszhattunk a Dürer Kertben. Ez volt az utolsó show a szezonban, nyáron nem lesz koncertezés. A zenekar elvonul számokat írni és stúdiózni.

 

A végső őrület: Titánok az EFOTT-on!

Közben ne feledje senki, június 15-én szerdán kiderül, ki jön zenerovatunkkal, az Ígéretes titánokkal az idei EFOTT-ra!

Nagyon nagy szeretettel várunk tehát mindenkit este 7-től a Közgarden egyetemi klubba (Budapest, Ráday utca 43-45.), ahol a mindig ingyenes Titánok az EFOTT-on koncertünk keretében a végjátékban a Gourmand, a The Royal Freak Out és a Watch Me csap a lovak közé.

A közönség amúgy aktív részese lesz a döntésnek, mivel a helyszínen szavazhat majd a zenekarokra. A voksolók között pedig értékes nyereményeket, így páros napi EFOTT-jegyet, Titánok-, illetve zenekari pólókat, CD-ket és egyéb csecsebecséket sorsolunk majd ki. A mókába remek sajtópartnerünk, a NOWmagazin is beszáll. Mindenkinek ott a helye!

További érdekességekért érdemes követni rovatunk Facebook-,Tumblr- és Instagram-profilját is. Csak semmi trendcsinálás: hallgassatok menő magyar feltörekvőket!


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »