Illés Fanni a paralimpiai arany után egészen másról álmodik

Illés Fanni a paralimpiai arany után egészen másról álmodik

A tokiói győzelemmel teljesült egy álma, de van még egy: szeretne édesanya lenni.

Illés Fanni paralimpiai bajnok a hirado.hu-nak beszélt az úszásról, a tokiói paralimpiáig vezető útról és annak pillanatairól, valamint jövőbeni terveiről. A sportoló, aki a tokiói paralimpiai játékokon 100 méteres mellúszás S4-es sérültségi kategóriájában diadalmaskodott, immár világ-, Európa- és paralimpiai bajnok.

Hírdetés

Illás Fanni 12 éves korában kezdett el úszni, akkor gerincferdülése miatt javasolták neki ezt a sportágat az orvosok. Testvérével, Rékával hetente két alkalommal mentek az uszodába, ahol három úszásnemet tanult meg. Az edzések száma folyamatosan nőtt, és másfél évvel később teljesítményével bekerült a paraúszó-válogatottba.

A magyar sportolónő a tokiói paralimpián aranyérmet nyert 100 méteres mellúszásban. A négyes pályán versenyzett a 2019-es év világbajnoka a tokiói vizes központban, és bár 50 méternél még második volt – hat századmásodperccel a kínai Csang Li mögött –, végül 1:44,41 perces idővel, fölényesen győzött.

„Azzal, hogy paralimpiai bajnok lettem, teljesült egy álmom. A lehető legnagyobb, amit egy sportoló megálmodhat magának. Innentől kezdve nekem már csak egy álmom maradt, ami ezzel, a paralimpiai arannyal egyenértékű és magasztos, az pedig az, hogy édesanya legyek” – mondta a paralimpiai bajnok úszó a hirado.hu-nak.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »