Illegális határátlépőket fogtak el a határőrök Kárpátalján

A Donbászról származó illegális bevándorlók a jobb életért akartak Szlovákiába jutni – jelentette az Ukrán Állami Határszolgálat sajtóosztálya.

Kárpátalján az ungvári határszolgálat határőrei a határ menti terület felülvizsgálata során két férfit állítottak meg, akik illegálisan Szlovákia területére akartak átjutni. A szabálysértők nem tudták igazolni magukat, azonban kiderült, hogy az 1975-ös és az 1963-as születésű ukrán férfiak Donyeck megyében élnek – adta hírül a Zakarpatszkij Korrespondent.

Egy másik határsértőt október 16-án a palágykomoróci (Ungvári járás) határőrök állították meg, akik a szlovák kollégáiktól kaptak információt arról, hogy egy ismeretlen személy az államhatár felé tart. A határ menti terület járőrözése során 10 méterre az államhatártól a tisztviselők egy moldovai állampolgárra bukkantak. A férfi belső útlevéllel rendelkezett, s nem volt hajlandó magyarázatot adni, mit kereset az államhatár közelében.

A letartóztatott személyeket a Csapi Határőregységre szállították, az eseteket pedig jegyzőkönyvezték.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?:Ismét illegális bevándorlókat fogtak el KárpátaljánIllegális bevándorlót fogtak el a határőrök MezőkaszonynálBezárva tartotta, s pénzt követelt az illegális bevándorlókért egy férfi KárpátaljánRovatok: KékfényTelepülés: Ukrajna›Kárpátalja›Ungvári járásCímkék: határsértés, illegális bevándorlás, illegális bevándorlók, Ukrán Állami Határszolgálat, Kárpátalja, kékfény, bűnügy, Ukrajna, ukrajnai hírekForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »