Illegális bevándorlókat vádolnak Olaszországban egy 16 éves lány megölésével

Két szenegáli férfit őrizetbe vettek, egy harmadik kihallgatás alatt van, egy negyedik személyt még köröznek egy 16 éves olasz lány megerőszakolása és megölése miatt Rómában – közölték az olasz hatóságok csütörtökön.

Desiree Mariottini holttestére október 19-én találtak rá a római San Lorenzo bulinegyed egyik üresen álló, elhagyott épületében, amely kábítószeresek, hajléktalanok és bevándorlók menedékhelyeként ismert.

A 16 éves lányt droggal elkábították, csoportosan megerőszakolták, majd megölték.

Hírdetés

Szerda este egy 26 éves és egy 43 éves szenegáli férfit vettek őrizetbe. Hatósági információk szerint mindketten dokumentumok nélküli illegális bevándorlók. Egy harmadik személyt csütörtökön vettek őrizetbe, kihallgatása folyamatban van. Egy negyedik személyt még köröznek.

Salvini szerdán felkereste a gyilkosság helyszínét, ahol egy szál fehér rózsát helyezett el. Helyi lakosok egy része tiltakozással fogadta a belügyminisztert. Vittoria Raggi római főpolgármester a San Lorenzo negyedben azonnali alkoholtilalmat rendelt el este kilenc órától.

Desiree Mariottini halála Pamela Mastropietro tragikus sorsát idézi, akit idén januárban az olaszországi Macerátában drog hatása alatt meggyilkoltak, feldaraboltak, majd testének darabjait két bőröndben rejtették el. Három nigériai illegális bevándorlót tartóztattak le a gyilkosság miatt.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »