Illegális bevándorlókat toloncoltak vissza a magyar hatóságok Romániába

Illegális bevándorlókat toloncoltak vissza a magyar hatóságok Romániába

Nyolc, a román–magyar határt illegálisan átlépő ázsiai bevándorlót adott át a magyar határrendészet a román illetékeseknek; két ukrán embercsempészt őrizetbe vettek.
A hétvégi esetről hétfőn számolt be a magyar rendőrség. A tájékoztatás szerint a mátészalkai (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye) rendőrkapitányság csengeri rendőrőrsének munkatársai Tyukod belterületén, míg a csengeri határrendészeti kirendeltség munkatársai Csengerújfaluban vontak ellenőrzés alá egy-egy lengyel honosságú személygépkocsit szombat éjjel.

Hírdetés

A járművek utasai vietnámi és bangladesi állampolgárok voltak, akik az idegenrendészeti eljárás adatai szerint illegálisan léptek be Magyarország területére.

A magyar rendőrség közölte, a három vietnámi és öt bangladesi illegális migránst a hatóság kiutasította Magyarország területéről és vasárnap este a csengersimai közúti határátkelőhelyen (ennek romániai megfelelője a Szatmár megyei petei átkelő) átadták a román határőrizeti szerv képviselőinek.

A két ukrán állampolgárságú járművezetővel szemben bűnügyi őrizetbe vételük mellett embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei rendőr-főkapitányság migrációs ügyek osztálya folytat büntetőeljárást.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »