Illegális bevándorlókat tartóztattak le a határőrök Kárpátalján

Szeptember 15-én az Ukrán Állami Határszolgálat alkalmazottai a Határ 2016 elnevezésű speciális művelet során húsz illegális bevándorlót tartóztattak le Kárpátalján.

Tegnap este a csapi határőrség munkatársai vizsgálták azt az információt, mely szerint illegális bevándorlók át akarnak kelni az államhatáron, Ókemence (Kamjanica, Ungvári járás) település közelében egy ukrán állampolgárt tartóztattak le.

A terület ellenőrzése során a határőrök egy embercsoportot fedeztek fel, akik meglátva a rendőrséget megpróbáltak különböző irányba menekülni. Ugyanakkor a speciális művelet során a határőrök értesítették a külföldi kollégáikat és az illetékes hatóságokat is – adta hírül a Zakarpatszkij Korrespondent internetes oldala.

A keresési műveletek során a határ őrei 16 ázsiai kinézetű személyt fogtak el, 14 férfit és 2 nőt, akiket a határőrségre szállítottak. A vizsgálat során kiderült, hogy az illegális bevándorlókból kilenc személy vietnami, három sri lankai és négy indiai állampolgár volt.

Jelenleg vizsgálják azt, hogy az ukrán állampolgárnak milyen köze van a bevándorlókhoz.

Ezen kívül Ungvár külvárosában a tisztviselők újabb négy ázsiai kinézetű személyt fedeztek fel, akik a határ felé gyalogoltak. A három nő és egy férfi nem tudták igazolni magukat, de kiderült, hogy ők is Vietnam állampolgárai. 

Az államhatársértőket az ungvári határőrségre szállították. Az esteteket jegyzőkönyvezték – jelentette az Állami Határszolgálat sajtóosztálya.

Rovatok: BelföldTelepülés: Ukrajna›Kárpátalja›Ungvári járásCímkék: illegális bevándorlás, illegális bevándorlók, Kárpátalja, Ukrán Állami Határszolgálat, kékfény, bűnügy, Ukrajna, ukrajnai hírekForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »