Ijesztő és furcsa: csatlakoztunk a kijárási tilalom betartását ellenőrző rendőrökhöz (videóval)

Ijesztő és furcsa: csatlakoztunk a kijárási tilalom betartását ellenőrző rendőrökhöz (videóval)

A helybeliek ismerik és betartják a részleges éjjeli kijárási tilalomra vonatkozó szabályokat, az átutazók már kevésbé – erre a következtetésre jutottam hétfőn este, amikor elkísértem a sepsiszentgyörgyi rendőröket-csendőröket, akik a kijárási tilalomra vonatkozó katonai rendelet betartását ellenőrizték. A korlátozó intézkedések akkor még csak a 22 és 6 óra közötti időszakra vonatkoztak.
A munkamegosztás úgy alakult, hogy a rendőr állította meg a gépkocsikat, a csendőr a gyalogosokat.

Hírdetés

Érkezéskor az én autómat is lestoppolták, kérték a papírjaimat, de fel voltam készülve, így gond nélkül csatlakozhattam hozzájuk.

A Brassó és Csíkszereda közötti országút sepsiszentgyörgyi szakaszán, az állomás melletti körforgalomnál szolgálatot teljesítő rendfenntartók elmondták: az egész városban járőröznek a kollégáik. Mindenki védőmaszkot, kesztyűt viselt – én nem, mert mire vettem volna, már nem volt honnan. Hideg volt, metsző szél fújt, gondoltam, akkor sem jönnék ki ilyen időben az utcára, ha nem lenne tilos. Később pontosan így meg is fogalmazta ezt egy délutáni váltásból vacogva hazafelé igyekvő férfi.


Forrás:kronikaonline.ro
Tovább a cikkre »