II. Zengzetes pillanatok…

II. Zengzetes  pillanatok…

A miniszterelnököt sem kímélve 450 alkalommal hívták tetemre a kormányt.

Szembetűnő bátorsággal szervezte az ellenzék a kormány ostromát. Harcosait egyetlen pillanatra sem fogta vissza gyávaság. Síppal-dobbal színesítve hívták tetemre becses, vagy kevésbé becsesnek minősített jeleseit, és magabiztosan megjósolták: „törvényszerű bukásuk után, eljön az igazság, börtönben végzi valahány!”

Cseppet sem lepődött meg a kormány, még a legáldásosabb intézkedéseik is igazolták a régi mondást: „jó tett helyébe jót ne várj!”  Sandának, provokatívnak minősítették a kétkedést, ékes szavakkal a múlt sötét árnyaira emlékeztettek. Rámutattak: a Gyurcsány-Bajnai kormány mutyizásai nemcsak súlyos vagyonvesztéssel jártak, de megbocsájthatatlanul ártottak hazánk tekintélyének is! Hosszasan sorolva a számokat, repkedő milliárdokat emlegetve, a jelen reménykeltő lépéseivel, és az egyre fényesebb távoli jövővel kecsegtetettek.

Időnként folyamatos volt a zaj. Az elnök csengetett, újra és újra csengetett. A siker természetesen egyik oldalon sem volt kétséges: az ellenzék soraiban a kormány válaszait ”zengzetes jóslatokkal” elutasították, a Fidesz-KDNP padsoraiban viszont látványosan megtapsolták.

TOP 10

 

Összeállításunk különlegessége: rákattintva a „szólások” számaira” eredetiben olvashatóak az elhangzott kérdésekre és interpellációkra született emlékezésre, emlékeztetésre vagy feledésre méltó válaszok. – Kellemes böngészést!

MINISZTERELNÖKSÉG

 

Emberi Erőforrások Minisztériuma

 

Pénzügyminisztérium

Hírdetés

 

Innovációs és Technológiai Minisztérium

 

Belügyminisztérium

 

Igazságügyi Minisztérium

Agrárminisztérium

 

Külgazdasági és Külügyminisztérium

 

Honvédelmi Minisztérium

 

Tárca nélküli miniszter 

 

“Vendégek” 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »