II. Kárpát-medencei Médiatalálkozó: Dunda György kapta a Kosztolányi-díjat

II. Kárpát-medencei Médiatalálkozó: Dunda György kapta a Kosztolányi-díjat

A Magyar Nemzeti Médiaszövetség által első ízben odaítélt díjat Dunda György, a Kárpáti Igaz Szó főszerkesztője vehette át.

A Kárpát-medencei külhoni magyar újságírók találkozójának zárásaként került sor a Kosztolányi-díj ünnepélyes átadására.

A díjátadót megelőzően Siklósi Beatrix, a Kossuth Rádió csatornaigazgatója felidézte, emberek életét tudja megváltoztatni egy film, egy írás, ezért is hatalmas a média felelőssége. A közszolgálat a közösség szolgálata – hangsúlyozta.

A gondolkodás képességét soha nem szabad elveszítenünk, még az átpolitizált közegben sem. Olyan kihívások előtt állunk, amelyekkel szemben csakis felkészültséggel lehet helytállni

– tette hozzá a Kossuth Rádió csatornaigazgatója. Nagy szükség a díjra, amely kifejezi az elismerést.

Hírdetés

A Kosztolányi-díjat Dunda György, a Kárpáti Igaz Szó főszerkesztője vehette át. A díjazottat Toót-Holló Tamás, a Magyar Nemzeti Médiaszövetség elnöke méltatta.

Pótolhatatlan szolgálatot végez Dunda György

Toót-Holló elmondta, a Magyar Nemzeti Médiaszövetség által alapított díj tiszteleg Kosztolányi Dezső emléke előtt. Jó érzés az újságíró szakmában megélni, felmutatni  a szolidaritást a kárpátaljai magyarság iránt – tette hozzá Toót-Holló, aki szerint vigyázó szemünket Munkácsra, Ungvárra, Beregszászra kell vessük.

Dunda: A kárpátaljai magyar újságírókat a szülőföldön maradásra rendelte a sors

Dunda György a díj átvétele után elmondta, hálás a kárpátaljai közösség irányába megnyilvánuló szolidaritás miatt.

A mostani idők megkövetelik a sorok közötti fogalmazást, üzenetátadást, ahogy az 1989 előtt megszokott volt. A könnyebb út, ha a kárpátaljai magyarok elhagyják a szülőfüldjüket, de az újságírókat a szülőföldön maradásra rendelte a sors.

Dunda elmondta, reméli, közel van már az idő, hogy a címlapokra a béke üzenete kerüljön.

Dunda Györggyel az ukrajnai háború alakulásáról, illetve a kárpátaljai magyarság helyzetéről lapunkban több interjút közöltünk.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »