II. János Pál pápa művéből készít színdarabot a Vörösmarty Színház és a Magyar Állami Operaház

II. János Pál pápa művéből készít színdarabot a Vörösmarty Színház és a Magyar Állami Operaház

Karol Józef Wojtyla (II. János Pál pápa) Az aranyműves boltja – Elmélkedés a házasság szentségéről című művéből készít színdarabot a Vörösmarty Színház és a Magyar Állami Operaház, a produkció videotanulmánya nagyszombattól látható online formában a két színház közösségi oldalán és az Origón – tájékoztatta a székesfehérvári teátrum kedden az MTI-t.

A közlemény szerint a különleges előadás rendezője Szikora János, aki nem először vendégeskedik az Operában, azonban

Mint írták, az Opera főigazgatója, Ókovács Szilveszter két éve kereste meg a Vörösmarty Színház igazgatóját, hogy rendezze meg az előadást a 2020-ra tervezett Eucharisztikus Világkonferencia kulturális rendezvényének részeként. Mivel a világkonferencia az idei évre tolódott, az előadás is erre a sorsra jut.

Hírdetés

Az aranyműves boltja című 1960-as verses dialógus középpontjában három pár áll, akik jegygyűrűért mennek az aranyműves boltjába, miközben a három idősíkon játszódó mű filozofikus szövegei a párok történetének bemutatásán keresztül járják körül a szeretet és a házasság szentségének témáját.

A darabban a Vörösmarty Színház színművészei, Tóth Ildikó, Kovács Tamás, Varga Gabriella, Ballér Bianka és Gáspár Sándor szerepelnek.

Az Opera előadásában – Dimcevski Alexandre (I. hegedű), Dóczi Áron (II. hegedű), Kondor Péter (brácsa), Balog Endre (gordonka) – a közelmúltban elhunyt kortárs lengyel zeneszerző, Krzysztof Penderecki művei kísérik a prózai színészek játékát, felvételről közreműködik a Magyar Állami Operaház Énekkara (karigazgató: Csiki Gábor).


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »