II. Erzsébet és Joe Biden is táviratban emlékezett meg az államalapításunk ünnepéről

II. Erzsébet és Joe Biden is táviratban emlékezett meg az államalapításunk ünnepéről

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

A világ számos vezetője emlékezett meg a magyar államalapítás ünnepéről Áder János köztársasági elnöknek írt táviratban.

 

Ferenc pápa azt írta: készülve a Budapesten tartandó Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson való részvételére, Szent István mennyei közbenjárásáért imádkozik, hogy a magyar emberek élvezhessék majd a mindenható Isten bőséges áldását.

Hírdetés

II. Erzsébet brit királynő táviratában azt hangsúlyozta: az elmúlt nehéz év után bízzanak abban, hogy sikerül leküzdeni a globális egészségügyi kihívásokat és jobb idők várnak a jövőben.

Joe Biden, az Egyesült Államok elnöke arra is emlékeztetett, hogy idén van az évszázados évfordulója a magyar-amerikai diplomáciai kapcsolatoknak. Az elnök reményét fejezte ki, hogy a két ország kapcsolatai tovább mélyülhetnek olyan értékek mentén, mint a demokrácia, az egyéni szabadság és a jogállamiság.

Hszi Csing-pin, a Kínai Népköztársaság elnöke kiemelte, hogy a kínai-magyar kapcsolatoknak nagy jelentőséget tulajdonít és készen áll arra, hogy tovább dolgozzanak együtt közösen a két ország, a két nép érdekében.

Megemlékezett a magyar államalapítás ünnepéről Frank-Walter Steinmeier, a Németországi Szövetségi Köztársaság szövetségi elnöke; Emmanuel Macron, a Francia Köztársaság elnöke; Borut Pahor, a Szlovén Köztársaság elnöke; Sergio Mattarella, az Olasz Köztársaság elnöke; Alexander Van der Bellen, az Osztrák Köztársaság szövetségi elnöke és Ram Nath Kovind, az Indiai Köztársaság elnöke.

hirado.hu


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »