II. Berde Mózsa tábor

II. Berde Mózsa tábor

Április 16-17.-én zajlott a Berde Mózsa kör második tábora, bikfalvi Téglás panzióban, sepsiszentgyörgyi, cófalvi, bibarcfalvi és kökösi gyermekek részvételével. A kétnapos összejövetel keretében a hangsúly a csoportmunka és a gyermekek személyiségének fejlesztésén, valamint egymás jobb megismerésén volt. Az összejövetelen, összesen 60 gyermek és 12 önkéntes oktató vett részt a négy településről.

Első nap játékos formában ismerkedtek egymással a gyermekek, majd mesefeldolgozás következett, ahol a Likaskő legendájával ismerkedhettek meg, amelyet saját elképzelésük szerint kellett befejezni, lerajzolni és rövid színdarab formájában előadni. Délután, bútorfestést, íjászkodást, kürtőskalács-sütést tanultak a gyermekek. Akik úgy gondolták, saját tábori kulcstartójukat és kendőjüket is elkészíthették. A nap befejezéseként a bikfalvi református templomot látogatták meg, ahol, Sántha Imre tiszteletes úr jóvoltából, megismerkedhettekk a templom igazán érdekes történetét.

Második nap, a sportoké, vetélkedésé volt a főszerep. A tevékenységek közt szerepeltek a kötélhúzás, számháború, színháború és különböző labdajátékok. A kétnapos találkozó fontossága, hogy a különböző településekről érkező gyermekek összeismerkedjenek, és megismerjék az együttlét örömét.

Az EGT 2009-2014 közötti időszakra vonatkozó támogatásából finanszírozott projekt, a Civil Támogatási Alap Romániában program keretén belül.

Furus Levente, elnök
Turulmadár Ifjúsági Iroda


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »