Igyekszenek elviselhetőbbé tenni a hőséget a járókelők számára

Igyekszenek elviselhetőbbé tenni a hőséget a járókelők számára

A legtikkasztóbb nyári napokon vízosztással igyekszik elviselhetőbbé tenni a fővárosban közlekedők utazását a BKK. A legnagyobb kánikula idején szerdán a BKK munkatársai három forgalmas budapesti csomópontban osztanak vizet a járókelők számára.

Az országos tiszti főorvos elrendelte a legmagasabb, harmadfokú hőségriasztást az ország egész területére július 12-ig, péntekig, ezért a Budapesti Közlekedési Központ munkatársai több ezer palackozott ivóvizet osztanak ki a forgalmas budapesti csomópontokban. A vízosztást – a készlet erejéig – ezúttal is három helyszínen végzik:

 • Kelenföldön a BKK Ügyfélközpontnál,
 • a Széll Kálmán téren és
 • Hírdetés

 • a Keleti pályaudvarnál július 10-én, szerdán 11 és 14 óra között.
 • A BKK a vízosztás mellett további intézkedéseket hozott a hőhullám idejére: a társaság megnyitotta ügyfélközpontjait azok előtt, akik nehezen viselik a rekkenő hőséget. Ennek megfelelően – nyitvatartási időben – bárki bemehet a központokba, ahol a kihelyezett ballonokból hűsítheti magát. A BKK fokozott klímaellenőrzést rendelt el a járatokon, valamint nyomatékosan felhívja a járművezetők figyelmét a klímaberendezés használatára – közölte a társaság.

  Kitértek arra is, hogy a BudapestGO applikáció is hasznos segítség lehet a forró napokon, mivel az alkalmazás feltünteti a fővárosban található ivókutakat.

  A BKK mindenkitől azt kéri, hogy az utazására vigyen magával vizet.


  Forrás:infostart.hu
  Tovább a cikkre »