Így tör előre a nemzeti csajozógép! Nem csak Matolcsy szeretője, annak húga is az MNB-nél melózhat

Mint írtuk, Matolcsy György barátnője korábban a Magyar Nemzeti Bank nemzetközi szakmai titkára volt, ahol bruttó 1,73 milliót keresett, azóta pedig az MNB alapítványok alkalmazzák közpénzből összesen négy jól fizető pozícióban. A nő MNB-s karrierje előtt a Nemzetgazgasági Minisztériumnál dolgozott, amit akkor Matolcsy György vezetett. Vajdát pályázat nélkül vették fel a tárcához, 2010. július 1-től volt a minisztérium állományában.

 A Figyelő csütörtöki számába interjú készült Vajda Zitával, elhangozott a nagy kérdés is „Felvállalják azt, hogy összetartoznak?”, „Nem bujkálunk, felvállaljuk” – így a felelet.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) egyik szeptemberi tanulmányában feltűnik a Vajda Kitti név. A forint 70 éve: Út a hiper­inflációtól az árak stabilitásáig című kiadvány, tíz napja került fel a jegybank honlapjára. Ennek az egyik szerzője Vajda Kitti, az első fejezetet harmadmagával jegyzi á- szúrta ki a Népszabadság.

A jegybank arról tájékoztatta a napilapot, hogy a „Magyar Nemzeti Bank állományában 2013. októbere óta van Vajda Kitti nevű munkavállaló, a jegybank Oktatási Igazgatóságának szakértője.” (Matolcsy 2013. már­cius 4. óta jegybankelnök, Vajda Zita két nappal később lett a jegybank alkalmazottja.) A Népszabadság több jegybanki forrása is tudni véli, hogy az a Vajda Kitti a testvére Vajda Zitának.

A Népszabadság több jegybanki forrása is tudni véli, hogy az a Vajda Kitti a testvére Vajda Zitának, a jegybank a rokoni szálat nem erősítette meg, de nem is cáfolta.
 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »