Így tette tönkre a Twitter egy nyugdíjas tűzoltó életét

„Megdöbbentő arra ráeszmélni, milyen szörnyű a közösségi média, amikor ilyesmi történik” – kezdi beszámolóját a chicagói nyugdíjas tűzoltó, David Quintavalle, akinek történetéről a Daily Wire nyomán a Mandiner számolt be. A nyugdíjas férfit a Twitteren összekeverték egy másik személlyel, aki január hatodikán a Capitoliumot ostromlók között volt, és poroltóval támadt rá az egyik rendőrre.

Mint a portál is írja, Quintavalle családjával töltötte az ominózus napot, és csak egy barátja figyelmeztetése után jött rá, mi is történik. A Twitteren tévesen azt hitték, hogy részt vett a Capitolium ostromában. Ennek eredményeképp a közösségi oldalakat ellepték a Quintavalle magánéletével kapcsolatos információk, majd a férfit telefonon zaklatták. A portál szerint a helyzet odáig fajult, hogy a chicagói rendőrségnek egy járőrkocsival kell éjjel-nappal figyeltetnie a férfi házát.

“THIS STORY HAS FUCKED UP MY LIFE”:

Hírdetés

On the day of the riot, retired Chicago firefighter David Quintavalle was 600 miles away, celebrating his wife’s birthday.

But Twitter posts falsely identified him as a rioter involved in the killing of Brian Sitnick. https://t.co/QGxTFTCmXj

— Kenneth P. Vogel (@kenvogel) January 14, 2021

Quintavalle ügyvédje átadta a bizonyítékokat a hatóságoknak, amelyek alapján kizárható, hogy a nyugdíjas tűzoltó a Capitoliumnál tartózkodott volna. Az FBI azóta közölte, hogy őrizetbe vette a személyt, aki poroltót dobott egy rendőr felé. A gyanúsított az 55 éves Robert Sanford, aki egyébként szintén nyugalmazott tűzoltó. A hatóságok szövetségi szintű bűncselekmények elkövetésével vádolják, egyebek közt hatósági személy elleni erőszakkal.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »

Hírek

Legújabb hírek