Így szervezi ki az állami támogatást az ORÖ

Így szervezi ki az állami támogatást az ORÖ

Intézményhálózatán keresztül szervezi ki az állami támogatást a Farkas Flóriánhoz hű képviselőknek az ORÖ – írja a RomNet, a birtokába került dokumentumokra és hangfelvételekre hivatkozva.

Hozzáteszik: a Roma Nemzetiségi Kulturális és Foglalkoztatási Módszertani Intézményhálózaton keresztül havonta majdnem félmillió forintot mentenek ki irodafenntartás címén, és havi 200 ezer forint megbízási díjat fizetnek azoknak, akik a miniszterelnöki biztost támogatják.

A szerződéseket titokban kötötték, és a gazdasági vezető figyelmeztette az érintetteket, hogy a dokumentumokat kezeljék bizalmasan. Mindeközben a Híd a munka világába projekt visszaélései miatt a kormányzat több mint másfél milliárd forintot követel vissza a roma önkormányzattól.

„Tudjátok nagyon jól, hogy a képviselők eleve az önkormányzatból nem is finanszírozhatók, mert ezt a törvény sem engedi. Innentől kezdve egyedül az intézményhálózat volt, van és lesz, aki benneteket fog tudni foglalkoztatni törvényesen, biztonsággal” – hallható Bence Gáborné, az ORÖ volt gazdasági vezetője egy, a RomNet birtokába került hangfelvételen.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »