Így reagáltak a felvidéki játékosok a Fortuna Liga újraindulására

Így reagáltak a felvidéki játékosok a Fortuna Liga újraindulására

Mint arról a tegnapi nap folyamán beszámoltunk, a Fortuna Liga június 13-án folytatódik, egy rövidített rájátszással. Ennek kapcsán a szlovák élvonal felvidéki játékosait kérdeztük a folytatásról, nevezetesen Almási Lászlót, Iván Alexet és Križan Richárdot.

Hogyan fogadtad a hírt, mikor kiderült, újraindul a Fortuna Liga?

Iván Alex: Eléggé meglepett ez a döntés. Számítottam rá, hogy folytatódni fog a bajnokság, amit örömmel is fogadtam. Viszont annak, hogy csak 5 meccset rendeznek meg, nem sok értelmét látom. Nyilván jobb meccseket játszani, mint tisztán edzeni, de „barátságos” meccseket játszani nem valami motiváló!

Almási László: Örültem neki, nyilván jobb lett volna, ha 10 meccset játszunk, de nem vagyok telhetetlen. Örülök, hogy lesz esélyünk megmérkőzni az európai kupaszereplésért.

Križan Richárd: Egyrészt örültem, hogy végre nem csak edzéseken veszek részt  és szabadok a hétvégéim, mert fura érzés volt meccs nélkül készülni. Másrészt pedig nem nagyon értek egyet azzal a döntéssel, amit hoztak. Véleményem szerint rendesen le kellett volna játszani a teljes 10 kört és lett is volna miért játszani. Nekünk vannak a legjobb eredményeink a koronavírus-járvány elleni harcot illetően egész Európában. Hogy néz ki az, hogy a Fortuna Ligát lejátsszák és a másodosztályt leállították, s nem lesz se kieső, se feljutó csapat? Őszintén szólva, picit dühös voltam.

Mennyire lesz nehéz a folytatás, jó két hónap kihagyás után?

Hírdetés

Iván Alex: A folytatással nem lesz gond, mivel az edzéseket ugyanúgy végezzük, mint a leállás előtt, és nem érzek magamon semmilyen fajta lemaradást vagy nehézséget. És azért nem volt teljes a leállás, egyénileg végeztük az edzéseket otthon.

Almási László: Biztos, hogy az első meccsek nehezek lesznek, de nem lazsáltam két hónapon át, sokkal többet tudtam edzeni, mint a szezon alatt, több időm volt az erősítésekre.

Križan Richárd: Nálunk nem lesz nehéz, mivel nem álltunk le, folyamatosan edzésben voltunk, kisebb csoportokban edzettünk. Kezdetekben nem tetszett senkinek ez az ötlet, de folyamatosan megszoktuk, és így lehet, hogy egy kis előnyben leszünk a többiekkel szemben. Persze más edzeni és más mérkőzéseket játszani és elkapni a játék ritmusát.

A rájátszás rövidített formában fog lezajlani, mit vársz a bajnokság hátralevő részétől?

Iván Alex: Bár ennek az 5 meccsnek komoly tétje nem lesz, de szeretnék motivációt találni, például, hogy bekerüljek az első háromba, a gólpasszokat számítva.

Almási László: Azt várom, hogy a kupában a döntőbe kerüljünk és a ligában is feljebb kerülünk, s hogy gólokkal segíthessem a csapatot.

Križan Richárd: Őszintén szólva semmit. A bajnok megvan, az Európáért harcoló helyek is, kieső csapat nincsen. Bizakodunk, hogy a Slovan vagy a DAC megnyeri a Slovnaft Cup-ot és megtartjuk a 7. helyet, amivel kijuthatunk az Európa-liga selejtezőkbe, ha minden jól sikerül. De először a pályán kell bizonyítanunk. Semmit se adnak ingyen.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »