Így reagált a közélet az Eb-döntőre

Így reagált a közélet az Eb-döntőre

A Portugália–Franciaország Európa-bajnoki döntő érdekelt országainak politikusai mellett magyar véleményeket is mutatunk.

„Hajrá, kékek! Ne horgadjon le a fejetek. Színesebbé tettétek Franciaországot. Legyünk büszkék!” (Manuel Valls francia miniszterelnök)

„Gratulálok, Portugália! Csalódottak vagyunk a vereség miatt, de elnyertétek a francia közvélemény támogatását.” (Marine Le Pen, Front National)

„Vibrálóan játszottunk a 120. percig. Köszönjük a kékeknek ezt a négy hetet, és bravó, Portugália!” (Nicolas Sarkozy, UMP)

„P O R T U G Á L I A ! ! !” (Marcelo Rebelo de Sousa portugál elnök)

António Costa portugál miniszterelnök és Francois Hollande francia elnök nem posztolt közösségi oldalára. Utóbbi azonban a Le Figaro beszámolója szerint az M6-nak azt mondta még a döntő előtt, hogy Franciaország mindenképpen nyert. „Győzelem volt Franciaország számára, mert remekül sikerült a szervezés. Jó hangulat és tökéletes szervezettség volt a rendező városokban” – mondta, majd megköszönte mindenkinek, aki dolgozott a sikerért. Emellett Manuel Diasnak ajánlotta a meccset – egy francia–portugál kettős állampolgárságú férfinak, aki a Stade de France-nál elkövetett tavaly november 13-i robbantásban vesztette életét.

Magyar politikusok és elemzők is nézték

„Végigunatkoztuk a döntőt, de a gól szép volt. Gratulálunk Portugáliának!” (Surján László, KDNP)

„Ronaldo nelkül is jól megy a csapatnak. Van, amikor egyszerre átok, de áldás is lehet a legnépszerűbb játékos levonulása. :) Hajrá Portugália! :)” (Kunhalmi Ágnes, MSZP)

„Csoportunk harmadik helyezettje, akiknek három gólt rúgtunk, Európa-bajnok lett. Akkor most mi vagyunk az Univerzum bajnokai :)” (Somogyi Zoltán)


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »