Így néznek majd ki a 3-as metró szerelvényei

Kezd formát ölteni a 3-as metró már Moszkvába szállított szerelvénye. A Facebook-ra feltett képek alapján kezdhetünk megbarátkozni az Alstomoknál megismert színvilággal. Egyelőre úgy tűnik, a jól ismert formák és bordák megmaradnak, így erősen valószínűtlen, hogy összekevernénk lányos zavarunkban a 3-ast a többi metróval.

A szerelvények állapota miatt lényegében nem is felújításról, hanem újjáépítésről van szó. A kocsikat darabjaira bontják, a felépítményt lényegében teljes egészében cserélik.

tzzui

Mint emlékezetes, a 3-as metró első felújítandó szerelvényét még januárban adták át a Metrovagonmashnak. A 37 darab, hat kocsiból álló szerelvény korszerűsítéssel egybekötött felújítására és az ahhoz kapcsolódó szolgáltatások és eszközök szállítására vonatkozó pályázatot az egyetlen érvényes ajánlatot adó orosz Metrowagonmash nyerte el 219,2 millió eurós ajánlattal.

Az első szerelvények a szerződés tavaly szeptemberi hatálybalépését követően 16-18 hónap múlva érkeznek meg a tervek szerint, vagyis – a prototípus szerelvények sikeres próbáit követően – jövő év elején állhatnak forgalomba. Őket havonta két felújított szerelvény követi majd. A felújított járművek garantált élettartama 25 év.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »