Így loptak telefont alvó áldozatuktól a 4-es 6-os villamoson

Így loptak telefont alvó áldozatuktól a 4-es 6-os villamoson

Közismert tény, hogy a 4-es és 6-os villamosokon rendszeresen fosztják ki az elalvó utasokat. Vannak zsebtolvajok, akik külön erre specializálódtak. Az éjszakai órákban indulnak portyára, a műszak pedig hajnalig tart. A módszer virágzik, a rendőrség a legtöbb esetben tehetetlen, mert mire az áldozat felébred, a tolvajok már árkon-bokron túl vannak. Ezúttal azonban a kamera mindet felvett és gyorsan kattant a bilincs.

Az 53 éves hajdúhadházi és egy 22 éves pilismaróti lakos ellen kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás – írja a police.hu.

Az 53 éves férfi és társa vasárnap hajnalban Budapest XI., Karinthy Frigyes úti végállomáson várakozó villamoson egy alvó férfihez odalépett. A férfi – a sértett védekezésre képtelen állapotát kihasználva – kivette a nadrágzsebéből annak mobiltelefonját és átadta azt a nőnek, aki eközben figyeléssel biztosította a bűncselekmény elkövetését, majd elrakta a táskájába.

A térfigyelő szolgálat valós időben észlelte az eseményt és értesítette a rendőröket, akik a helyszínen elfogták a két fosztogatót. Az előállításukat követően gyanúsítottként hallgatták ki őket, őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatásuk indítványozását.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »