Így lesz 200 milliárd forintból 14 milliárd

Kevesli az oktatásra szánt forrásokat Ikotity István, az LMP országgyűlési képviselője, mondván: valójában 14 milliárd forinttal emelkedik 2017-ben az elkölthető összeg, ami a büdzsé kevesebb mint egy ezreléke.

A politikus hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: bár korábban 200 milliárd forintos többletről beszélt a nemzetgazdasági miniszter, jelenleg az emberi erőforrások minisztere már mindössze 105,6 milliárd forintos összeget emleget. Ráadásul 2016-ban az előirányzathoz képest eddig 91,5 milliárd forinttal növelte a kormányzat a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ keretét, ezt figyelembe véve pedig már mindössze 14 milliárdos lesz az emelkedés 2017-ben – mutatott rá, amit az infláció mellett elenyészőnek ítélt.

Az LMP a források jelentős növelését tartja szükségesnek, valamint kiszámítható és teljesíthető oktatási programot vár, olyat, amelyet egyeztettek az érintettekkel – hangsúlyozta a képviselő. Emellett a párt nagyobb beleszólást adna az ügyekbe a helyi önkormányzatoknak, és visszaadná a tanároknak a szabad tankönyvválasztás lehetőségét.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »