Így lennének nyitva a boltok karácsonykor

Így lennének nyitva a boltok karácsonykor

A korábbi évek gyakorlatának megfelelően a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete az ünnepi hajrá kezdete előtt megtartotta Országos Értekezletét.

A szervezet 86 kereskedelmi vállalatnál rendelkezik munkavállalói képviselettel. A rendezvényen ezektől a cégektől közel 100 munkavállaló vett részt. Az idei éves tevékenység és a következő évekre vonatkozó tervek megvitatása mellett akaratlanul is felmerült néhány olyan téma, amely túlmutat a szakszervezet hatáskörén.

Az egyik ilyen témával fordult Szatmáry Kristóf államtitkárhoz a KASZ.

A családok évében eddig megtett pozitív lépéseiken felbátorodva szeretnénk most egy olyan javaslattal élni, amely a hazai társadalom számára csak egészen kis áldozattal járna, de a kereskedelemben dolgozó munkavállalóknak és családjaiknak lehetővé tenné, hogy ők is méltó módon tudjanak felkészülni az ünnepekre

Hírdetés

– írta Karsai Zoltán, a szervezet elnöke.

Az idei évben december 24. napja hétfőre fog esni. A hétvége egyébként is kedvező időszak a nagybevásárláshoz, a december 24-ét megelőző hétvége pedig kifejezetten az lesz. A KASZ véleménye szerint az év legerősebb forgalmú hétvégéjét követő hétfőn már valóban csak azok látogatják majd meg az üzleteket, akik a nagy hajtásban valamit elfelejtettek beszerezni az ünnepi menühöz.

A fentiek figyelembe vételével a kereskedelemben dolgozó munkavállalók képviseletében az alábbi kéréssel fordulunk Önhöz:

A 2005. évi CLXIV. törvény 6. § (3) bekezdése értelmében december 24-én –

– az üzletek 14 óráig tarthatnak nyitva. Ennek fényében

a KASZ azt javasolja, hogy a jelenleg érvényben lévő 14 óráig tartó nyitvatartást déli 12 órára módosítsák.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »