Így kezelik Magyarországon a súlyosabb állapotú koronavírus-betegeket

Így kezelik Magyarországon a súlyosabb állapotú koronavírus-betegeket

Magyarországon a hétfő reggeli adatok szerint 447 koronavírus-fertőzöttet tartanak nyilván, és 15 ember hunyt el a betegség következtében.

Az adatokra reagálva Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője hétfőn az M1 aktuális csatornán elmondta: elmondta, a járvány kibontakozásával az enyhe tünetekkel rendelkezők otthon is gyógyulhatnak. Ilyenkor néhány hét alatt enyhülhet a láz és a köhögés.

A kórházban csak a súlyos, sokszor életveszélyes állapotban lévőket kell kezelni; közülük körülbelül 10-15 százalék szorul gépi lélegeztetésre.

Szlávik János felhívta a figyelmet: megállapították, hogy a koronavírus a már teljesen gyógyult, s már jó állapotban lévő betegek szervezetében is kimutatható. Ezért

Hírdetés

azoknál, akik már három napja jól vannak, további, kéthetes otthoni karanténra van szükség, hiszen csak így lehet biztosítani, hogy nem adják tovább a kórt.

Hozzátette, vannak olyan gyógyszerek, amelyekkel a betegség súlyossá válása megelőzhető, ezek között vannak különböző malária elleni készítmények, antibiotikumok és más vírus elleni gyógyszerek. Ezek kombinációjával – úgy tűnik – Magyarországon is sikerül a súlyosabb szövődmények kialakulását csökkenteni.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

A betegek 30-40 százalékánál alkalmaznak ilyen készítményeket.

Valódi gyógyszer a koronavírus ellen egyelőre csak kísérleti stádiumban létezik – hangsúlyozta Szlávik János.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »