Így készítjük fel az autónkat a télre

Így készítjük fel az autónkat a télre

Szinte mindenki tesz lépéseket a hideg beálltára készülve, de nem mindegy, hogy mikor és mit.

Tudatosan készültek a télre a magyar autósok, a legtöbben a gumicserével és a téli szélvédőmosó feltöltésével. Ugyanakkor a megkérdezettek közel fele még eseti módon téliesít – derült ki a MOL reprezentatív kutatásából, amelyről a cég kiskereskedelmi igazgatója számolt be érdeklődésünkre.

Orosz András arról beszélt, hogy az autósok 96 százaléka készült a télre, vagy amikor beköszöntött, akkor tett lépéseket. Ablakmosó-folyadék cseréje jellemző, hiszen a nyári befagyhat télen. Különösen a dízellel járók ügyelnek arra, hogy hideg időben prémium üzemanyagot tankoljanak, mert azzal nem olyan káros a hidegindítás.

„Ellenőrizzük ilyenkor, hogy a folyadékszintek a szokásosnál magasabbak legyenek, az akkumulátor rendben van-e” – mondta a MOL-igazgató.

A csomagtartóba is kerülnek az évszaknak megfelelő eszközök, úgy, mint a jégoldó, hólapát, hókefe, de vannak, akik ételt-italt, útszóró sót is beraknak, hogy ne érje őket váratlanul, ha valahol elakadnának – mondta.

Hírdetés

Az emberek fele nagyon rövid idő alatt végzi el ezt a tevékenységet, de a felük már a hideg beköszönte előtt gondoskodnak a téliesítésről.

„Ilyenkor többet kell tenni a biztonságért” – húzta alá.

Érdekesnek találta a kutatásnak azt az eredményét, hogy

az emberek 79 százaléka télen ugyanannyit ül autóban, mint nyáron.

„Ma már nem téma a szezonális abroncscsere, bevett dolog lett, ez az első lépés, ami benne van a gondolkodásunkban. Plusz 7 fok alatt elő lehet venni a téli gumikat. Ne felejtsük el, Magyarországon 15 év a személgépjárművek átlagéletkora” – mondta Orosz András. Márpedig az idősebb autók esetében különösen fontos, hogy megfelelően felkészítsük őket a télre. Hozzátette, hogy a téli gumi talán a legjobb befektetés, mert annak a hiánya nagyon veszélyes, a beszerzésével hatalmas lépést teszünk a biztonság terén.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »