Így írja át a nyári szezon a fővárosi közlekedést

Az iskolaszünet és a nyári járatritkítások mellett számos apróbb-nagyobb módosulás lesz a főváros tömegközlekedésében, amelyek épp úgy érintik az utazó közönséget, mint a közlekedés egyéb résztvevőit.

Jelentős villamospálya-felújítás várható

2018. június 16-tól az iskolai szünet ideje alatt – azaz a kisebb forgalmú, nyári időszakban – halaszthatatlan pályafelújítási munkákat végeznek a Nagykörúton az Oktogon és a Harminckettesek tere között. A rekonstrukció miatt a 4-es és 6-os villamos két szakaszon, a Széll Kálmán tér M végállomástól az Oktogon M megállóhelyig, a dél-budai végállomásától pedig a Harminckettesek teréig fog közlekedni. Az Oktogon M és a Corvin negyed M között pótlóbusz viszi majd az utasokat.

2018. június 16-tól az iskolai szünet ideje alatt – azaz a kisebb forgalmú, nyári időszakban – halaszthatatlan pályafelújítási munkákat végeznek a Nagykörúton az Oktogon és a Harminckettesek tere között. A rekonstrukció miatt a 4-es és 6-os villamos két szakaszon, a Széll Kálmán tér M végállomástól az Oktogon M megállóhelyig, a dél-budai végállomásától pedig a Harminckettesek teréig fog közlekedni. Az Oktogon M és a Corvin negyed M között pótlóbusz viszi majd az utasokat.

Budapest, 2016. július 22. A Széll Kálmán tér 2016. július 22-én. MTI Fotó: Soós Lajos

A Széll Kálmán tér (MTI-fotó: Soós Lajos)

A napi több százezer utast szállító, sűrű követésű 4-es és 6-os villamos vonalán közlekedő járművek jelentős terhelést jelentenek a vasúti pályára, a felújítás során azonban a korábbinál korszerűbb felépítményű pályát építenek, amely a későbbiekben szükségessé váló karbantartási munkát a mostaninál gyorsabbá, egyszerűbbé teszi.

Ugyanebben az időszakban a nagykörúti villamosvonal több más pontján is rövidebb ideig tartó felújítási munkákra kerül majd sor. Az Oktogon és a Harminckettesek tere közötti szakaszon a kilencvenes évek közepén történt utoljára nagyobb felújítás, azóta kisebb, a forgalombiztonság fenntartásához elengedhetetlenül szükséges javításokat végeztek csak el. A nyári felújítás idején több mint 3200 méter hosszon építik majd át a villamospályát, valamint több, a vonal fenntartásához szükséges beavatkozást is elvégeznek.

A június közepén kezdődő rekonstrukció idején a pótlóbusz útvonalán buszsávot alakítanak ki, a közúti forgalom számára pedig irányonként egy-egy sáv áll majd rendelkezésre.

Budapest, 2011. július 11. Harminckettesek tere felirat a korábbi Baross utcai megállóban a 4-es 6-os villamos vonalán. Részben a Fővárosi Közgyűlésnek a közterületek új elnevezéséről elfogadott áprilisi rendelete indokolta, hogy a BKV számos megálló nevét megváltoztatta. Július elsejétől Corvin-negyed megállóhely váltotta az Üllői utat/Ferenc körutat, a Stadion metrómegálló Puskás Ferenc Stadion lett, a Szentmihályi út pedig Zsivora park. MTI Fotó: Kallos Bea

MTI-fotó: Kallos Bea

A Gyerekszigethez idomul a tömegközlekedés júniusban

Hírdetés

A Gyereksziget rendezvényét 2018. június 2. és 24. között a hétvégi napokon tartják az Óbudai-szigeten, ezért a 226-os autóbusz a Nyugati pályaudvar M felé a Sporttelep megállóig változatlan, majd tovább a „H”-híd–gróf Esterházy János rakpart–Mozaik utca módosított útvonalon halad, és nem érinti a Május 9. park megállót.

Módosított útvonalon jár a 34-es, a 134-es és a 923-as autóbusz

A változások oka, hogy a III. kerületi Czetz János köz, majd a Czetz János utca burkolatát június 4-től felújítják – a munka várhatóan augusztus elejéig el fog tartani. Ezért a 34-es, a 134-es és a 923-as autóbusz a munkálatok végéig módosított útvonalon közlekedik. A munkák első ütemében a Czetz János közben, a Szentendrei úttól az Attila utcáig zajlanak a munkálatok teljes útlezárás mellett. Ezt követően a Czetz János utca felújítása az előzetes tervek szerint három ütemben valósul meg: a Czetz János köztől a Pozsonyi utcáig; a Pozsonyi utcától a Tegez utcáig és a Tegez utcától a Mátyás király utcáig lesz ütemezetten teljesen lezárva az érintett útszakasz.

A 34-es autóbusz a Lehel tér M felé az Emőd utcáig változatlan, majd a Keve utca–Monostori út–Szentendrei út módosított útvonalon halad, és nem érinti a Dósa utca és a Czetz János köz megállót. Az autóbuszok ideiglenesen a Keve utcában az Emőd utca kereszteződése után; valamint a Monostori úton a Dósa utca kereszteződés után és a Szentendrei út kereszteződése előtt állnak meg.

A 134-es autóbusz a Békásmegyer, Újmegyeri tér felé a Szentendrei útig változatlan, majd a Rákóczi utca–Batthyány utca módosított útvonalon halad, és nem érinti a Czetz János köz, az Attila utca, a Huba utca, a Hunyadi utca és a Bercsényi utca megállót. Az autóbuszok ideiglenesen a Rákóczi utcában a Czetz János köz kereszteződése előtt és a Csillagvár bevásárlóközpont előtt; valamint a Batthyány utában a Széchenyi utca kereszteződés előtt, a kanyarodó sávban állnak meg.

A 134-es autóbusz a Szentlélek tér H felé a Mátyás király útig változatlan, majd a Rákóczi utca módosított útvonalon halad, és nem érinti a Bercsényi utca, a Hunyadi utca, a Huba utca, az Attila utca és a Czetz János köz megállót. Az autóbuszok ideiglenesen a Rákóczi utcában a Mátyás király út kereszteződése után 50 méterrel és az Attila utca kereszteződése előtt, valamint a 923-as autóbusz Czetz János köz megállójában állnak meg.

A 923-as autóbusz 2018. június 4-ről 5-re (hétfőről keddre) virradó éjszakától Békásmegyer H felé a Szentendrei útig változatlan, majd a Rákóczi utca–Batthyány utca–Széchenyi utca–Bercsényi utca–Mátyás király út módosított útvonalon halad, és nem érinti a Czetz János köz, az Attila utca, a Huba utca, a Hunyadi utca és a Bercsényi utca megállót. Az autóbuszok ideiglenesen a Rákóczi utcában a Czetz János köz kereszteződése előtt és a Csillagvár Bevásárlóközpont előtt; a Batthyány utában a Széchenyi utca kereszteződés előtt, a kanyarodó sávban, valamint a Bercsényi utcában a Mátyás király utca kereszteződése előtt állnak meg.

A H6-os HÉV helyett időszakosan pótlóbusz jár

A H6-os HÉV két júniusi hétvégén: 2018. június 9-én és 10-én, valamint 2018. június 23-án és 24-én (szombaton és vasárnap) rövidített útvonalon, Dunaharaszti külső és Ráckeve, illetve Tököl között jár majd a karbantartási munkák, valamint a Grassalkovich úti felüljáró felújításához kapcsolódó kiegészítő munkák miatt. A HÉV-szerelvények helyett Közvágóhíd H és Dunaharaszti külső H között H6-os jelzéssel pótlóbusz fog közlekedni. Valamennyi pótlóbuszon a kerékpár szállítása megengedett.

Jógázók a dél-budai villamoshálózat fejlesztése miatt a járműforgalom elől elzárt fővárosi Szabadság hídon 2016. július 21-én.MTI Fotó: Balogh Zoltán

MTI Fotó: Balogh Zoltán

A gyalogosoké lesz a híd

Idén is a gyalogosoké lesz négy nyári hétvégére a forgalomtól elzárt Szabadság híd. Július 14. és augusztus 5. között négy egymást követő hétvégén vehetik birtokba a hidat a járókelők.

A BKK naprakészen tájékoztat

A BKK minden közlekedési változást igyekszik úgy szervezni, hogy a lehető legkisebb zavart és fennakadást okozza a város életében. Az alábbi, folyamatosan frissülő oldalon részletesen lehet tájékozódni az eddig közzétett változásokról:https://bkk.hu/fejleszteseink/up/


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »