Így hátrál ki a kormány a vasárnapi zárvatartásból

Ma szavaz a Parlament a kormány indítványozására a vasárnapi zárva tartásról. Dömötör Csaba államtitkár felszólalásában közölte: ez a kormány hajlik az emberek szavára, ezért a teljes törvény visszavonását indítványozza.

Dömötör Csaba elmondta, hogy a kormány célja főként a kisebb boltok forgalmának fellendítése, a családok vasárnapi pihenőnapjának biztosítása volt. Mivel a 2015. március 14-től életbe lépő törvényt sok kritika érte, illetve egyesek megpróbáltak politikai tőkét kovácsolni, a kormány jelentést kért az NGM-től. Varga Mihály hétfőn ez alapján mondta: a kitűzött célokat sikerült elérni. A kiskereskedelemben alkalmazottak száma évente 3 ezer főben nőtt, és egyre több a betöltendő álláshely. A szektor forgalmának növekedése 2015-ben 5 százalékkal nőtt. A 2500 négyzetméternél nagyobb üzletek forgalma kissé visszaszorult, a kisebbek megerősödtek. Tehát, mint mondta, megalapozatlanok voltak az ellenzék kritikái.

Majd Dömötör felszólalásában hozzátette: ez egy néppárti kormány, amely mérlegelte, hogy érdemes-e milliárdokat elkölteni az erről szóló népszavazásra, amikor egy sokkal fontosabb referendumtéma is van: a kötelező betelepítési kvótáról szóló. Hozzátette: a kormány szerint fontosak a gazdasági eredmények, de a legfontosabb, hogy az adott lépésről hogy gondolkodnak a magyar családok. Ez az őszinte és demokratikus hozzáállás. A kormány ezért szavazásra bocsátja a törvény teljes visszavonását; ha azt a parlament megszavazza, akkor a 2015 március 14-i állapot már a hét végétől visszaállhat.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »