Így érzi magát Grosjean egy évvel a horrorbaleset után

Így érzi magát Grosjean egy évvel a horrorbaleset után

Egyik keze még mindig nem jött rendbe teljesen.

Egy évvel ezelőtt, november 29-én a Forma-1-es Bahreini Nagydíj első körében szenvedett súlyos balesetet Romain Grosjean. A Haas francia pilótája egy ütközés után nagy sebességgel a szalagkorlátnak ütközött, egy tartóoszlop kettévágta az autót, amely kigyulladt. A versenyző 27 másodpercet ült a lángok között, majd csodával határos módon mégis ki tudott szabadulni. Az azóta már az IndyCarban szereplő Grosjean Nico Rosberg podcastjában beszélt arról, mi változott az életében – írja a gphirek.hu.

„Az ember egy ilyen élmény után nem tud ugyanaz maradni. Ma az élet apró örömeit is élvezem és többet vagyok a gyerekeimmel. Különösen az idén, amikor a sok utazás miatt többet vagyok távol” – mondta.

Hírdetés

A pilóta a lángoló roncsban éppen a gyerekeire gondolva mozgósította minden erejét, és menekült meg.

„Magától értetődőnek vesszük az életet, de nagyon gyorsan véget érhet. Egy ilyen baleset mindent megváltoztat, például azt is, ahogy a versenyzésemre tekintek. Továbbra is nagyon professzionális módon űzöm, edzek, és mindent próbálok helyesen csinálni, de nem akarok megfeledkezni a szórakozásról, amire profi sportolókként olykor hajlamosak vagyunk” – fejtett ki.

Bal keze továbbra sem tökéletes, csúnya égésnyomok látszódnak még rajta.

„Majdnem normális életet élhetek, de a hideget nem bírja, két évig nem érheti nap, úgyhogy naptejet kell használnom, arra kesztyűt húznom és a többi. Folyamatosan fáj, tíz percenként rehabilitációs gyakorlatokat kell csinálnom, hogy ne veszítsem el a mozgékonyságát, úgyhogy nem minden rózsaszín és szép, de megvan mindkét kezem, tudok vezetni, át tudom karolni a gyerekeimet, tudok velük játszani, és csak ez számít” – mondta el a műsorban a 35 éves versenyző.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »