Így ébredhetünk kisimult arcbőrrel

Így ébredhetünk kisimult arcbőrrel

A pihentető alvás segíti a bőrsejtek regenerációját, energiával tölti fel a szervezetet, csökkenti az öregedés látható jeleit. Ugyanakkor alvás közben akár fel is gyorsíthatjuk a bőr öregedését, ha nem vigyázunk.

Ha hason fekve alszunk, arcunkat folyamatos nyomás éri, ami „elnyomhatja” a bőrt, emiatt pedig reggelre barázdás arccal ébredünk. Ezek a barázdák idővel kisimulnak, viszont ez az alvási pozíció így is kifejezetten gyorsítja a ráncok kialakulását, mivel rontja a bőr mikrokeringését. Érdemes tehát inkább rászokni a háton alvásra. Ha ez nem megy, még mindig beszerezhetünk speciális párnát, amelyet kifejezetten azért fejlesztettek ki, hogy megakadályozza az arcbőr idő előtti ráncosodását. Ebből több típus is létezik, általában speciális ergonómiával és bevonattal, amely kifejezetten a bőr állapotának megóvását szolgálja – írja a Házipatika.com.

Emellett az egyik legjobb, amit tehetünk, hogy párnahuzatunkat selyemre vagy szaténra cseréljük. Már önmagában ez az apróság rengeteget segít abban, hogy a bőr éjszakai gyűrődését megakadályozzuk. Amennyiben pedig igazán tiszta és egészséges bőrt szeretnénk,  párnahuzatunkat 3-4 naponta cseréljük le.

Hírdetés

Lefekvés előtti arcápolási rutinunkba érdemes lehet beépíteni valamilyen retinolt tartalmazó készítményt. A retinol az A-vitamin előanyaga, amely stimulálja a kollagéntermelést. Figyeljünk rá, hogy először mindig alacsony koncentrációjú retinolos termékkel kezdjünk, majd fokozatosan haladjunk az erősebbek felé. Szintén fontos, hogy mindig használjunk mellé nappalra fényvédőt, mivel fokozza a bőr fényérzékenységét.

Arra is figyeljünk, hogy bőrünk típusának megfelelő krémet, szérumot használjunk éjszakára. Ha túl tömény, zsíros terméket választunk, egyes bőrtípusoknál feleslegesen eltömheti a pórusokat, szárazabb bőrnél viszont a túl könnyed, vizes állagú termékek nem hidratálhatnak megfelelően, így reggelre száraz, feszülő bőrrel ébredhetünk. Örök szabály, amelyet nem lehet elégszer hangsúlyozni: soha ne feküdjünk le sminkben, mert ez az egyik legrosszabb, amit a bőrünkkel tehetünk. Aki rendszeresen kihagyja az esti arctisztítást, szinte biztos lehet benne, hogy bőre hamarabb és látványosabban fog öregedni.

Fontos, hogy gondoskodjunk a megfelelő körülményekről, hogy az alvásunk tökéletesen pihentető legyen. Aludjunk zajmentes, sötét környezetben, illetve ne legyen túl meleg a szobában, az elektromos kütyüket, telefont, tabletet pedig lehetőség szerint ne használjuk már lefekvés előtt.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »