Igy csinálta ki a magyar rendőrt a cigány bűncsalád

A fia­talembert azért hurcolták meg, mert többen azt állították, hogy megverte egy viráglopás gyanúsítottját, M. Ferencet. Mostanra kiderült, hogy a rendőrt csapdába csalták: valójában cimborái, a cigány Cs. bűncsalád pár tagja verte meg M. Ferencet, hogy aztán a zsarura tereljék a gyanút, és eltávolítsák őt a rendőrségtől. A cigányokat most ítélték el nevetségesen enyhe büntetésre.

Magyar Menedék - Háttérhatalom

A berhidai cigényklánnak jó oka volt „elintézni” Omaszta Krisztiánt, a körzeti megbízott ugyanis azt akarta, hogy rend legyen a területén. A rendőrség a rá érkezett panasz után a fiatalembert felfüggesztette, majd elvették eredeti beosztását. Omaszta végül leszerelt, a karrierje és párkapcsolata is ráment a kreált ügyre.

– Senki nem állt ki mellettem a rendőrségen, amikor felfüggesztettek. Hazamenekültünk Miskolcra, ahol járőrt csináltak belőlem – emlékezett vissza Krisztián.

Az ügy miatt a rendőr ellen fegyelmi és büntetőeljárás is indult. A körzeti megbízottat elmarasztalták, és pénzbüntetéssel sújtották: a vád szerint két pofont is adott M. Ferencnek. Most persze már sovány vigasz, hogy kiderült a sumákság, amiben a cselszövőket két év letöltendő börtönre ítélték, a „megvert” férfi egy év tíz hónapot kapott.

– Személyiségi jogi pert indítunk, hogy ügyfelem visszaszerezze a becsületéhez, emberi méltóságához és jó hírnevéhez főződő jogát – mondta a férfi ügyvédje, Lichy József.

Omaszta, mint mondta, büszke volt arra, hogy rendőr, erre a munkára született. Hogy most visszamenne-e a testülethez, azt egyelőre nem tudja megmondani.

Rabszolgákat tartottak

Egy másik eljárásban Cs. Lászlót és feleségét, Cs. Sándort, Cs. Szilvesztert, valamint a magát a bíróság előtt a család „csicskájaként” azonosító M. Ferencet összesen negyvenkét év szabadságvesztéssel sújtották. A vádirat szerint a 2004 és 2010 között hátrányos szociális helyzetű embereket tartottak fogva, dolgoztattak és kényszerítettek bűncselekményekre.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »