Így csal egy kelet-magyarországi cégcsoport

Így csal egy kelet-magyarországi cégcsoport

Így csal egy kelet-magyarországi cégcsoport

Több gazdasági bűncselekmény gyanúja is felmerül annál a kelet-magyarországi cégcsoportnál, amely az alkalmazottak havi jövedelmének jelentős részét feketén, az adóhivatal elől eltitkolt módon fizette ki, és – egy ismert áruházlánc közreműködésével – a Kínából származó, silány minőségű építőipari termékeket hamis minőségi tanúsítványokkal láttatta el, és építette be „A” és „A+” kategóriásként értékesített ingatlanokba.

Hírdetés

„A” és „A+” kategóriásként meghirdetett és értékesített, balatoni üdülőingatlanokba Kínából származó, silány minőségű építőipari anyagokat épített be egy kelet-magyarországi cégcsoport. A termékeket (burkolat, linóleum, laminált padló, járólap, szőnyeg, stb.) egy ismert áruházlánc közreműködésével valótlan tartalmú minőségi tanúsítványokkal látták el, ami megalapozhatja a csalás bűntett elkövetésének gyanúját. Úgy tudni, peres eljárást is indítottak a kivitelező céggel szemben emiatt.

Ugyancsak a cégcsoport működésével kapcsolatos információ, hogy az alkalmazottak a havi jövedelmük jelentős részét évek óta feketén, az adóhivatal elől eltitkolt módon kapják, amely felveti az üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás bűntett gyanúját.

A cégcsoportnál tapasztalt „furcsaságokról” hamarosan tényfeltáró cikket közöl a Privatkopo.hu.

(fotók: illusztráció)


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »