Így bukott el az elszámoltatás: a hatóságok lezárták a nyomozásokat

„Abszurd hatósági ellenállás” – címmel számolt be a konzervatív ellenzék napilapja arról, hogy a Jobbik a Polt Péter vezette Legfőbb Ügyészségtől vár választ az elutasított nyomozások miatt. Mi is beszámoltunk többek között arról, hogyan évült el egy félmilliárdos szálloda eladása vagy miképpen zárult le a madárinfluenza elleni oltóanyag kétmilliárdos ügylete.

A kettős elszámolás vagy színlelt szerződés nem bűncselekmény a rendőrség szerint, legalábbis bizonyos esetekben – állapította meg a lap a Staudt Gábor jobbikos országgyűlési képviselő által kikért dokumentumokra hivatkozva, melyből azt lehet leszűrni, hogy a különböző nyomozó hatóságok lezártak egy nagy rakás korrupciógyanús ügyet, melyek miatt a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) tett feljelentést 2011 és 2013 között.

A szóban forgó hatvanhat feljelentés mintegy fele hűtlen kezelés gyanújával született, de a hatóságok nem találtak bizonyítékot erre, a Kehi később is hiába tett panaszt ezekben az ügyekben, amelyek javarészt a szocialista kormányok alatt születtek Staudt Gábor (Jobbik) közölte, hogy a témában a Kehit felügyelő Miniszterelnökséget is megkereste.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »