Igor Matovič újra előállt kedvenc témájával, az országos teszteléssel

Igor Matovič újra előállt kedvenc témájával, az országos teszteléssel

A volt kormányfő, immár pénzügyminiszteri minőségben ugyan, de ismét feltette régi lemezét, nem zárta ki, hogy Szlovákiában megismétlődjön a lakosság általános tesztelése, mely szerinte a múltban segített megállítani a koronavírus terjedését.

Az erről való döntés azonban természetesen nem a pénzügyminiszter, hanem az egészségügyi minisztérium hatáskörébe tartozik, ismerte el a TA3 A politikában című vitaműsorának vendégeként Igor Matovič (OĽaNO).

s ennek következtében nem sikerült a kívánt szintre emelni az országban a beoltottak arányát. Ezért, mint mondta, a koronavírus-fertőzéses esetek számának emelkedése miatt „kemény tél elé nézünk“.

Hírdetés

Figyelmeztetett, hogy amennyiben most az emberek tömegesen szánnák is rá magukat az oltás felvételére, karácsonynál hamarabb már akkor sem érhetik el a teljes védettséget. Ezért attól tart, hogy az egészségügyi dolgozók épp a karácsonyi ünnepek alatt lesznek a legnagyobb megpróbáltatásnak, a kórházak túlterheltségének kitéve.

Annak ellenére azonban, hogy a beoltottak számának növelése terén Lengvarský nem áll a helyzet magaslatán, a pénzügyminiszter szerint felelőtlenség lenne őt épp a járvány harmadik hulláma közepette leváltani.

(NZS/Felvidék.ma/Webnoviny.sk)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »