Igor Matovič pénzügyminiszter marad – három szavazat mentette meg

Igor Matovič pénzügyminiszter marad – három szavazat mentette meg

Igor Matovič (OĽANO) pénzügyminiszter marad, nem váltotta le a parlament.

Menesztésére 73 képviselő szavazott a jelenlevő 124-ből. Az indítvány ellen 45 képviselő szavazott, 5 tartózkodás volt, 1 képviselő nem szavazott.

Matovič leváltását az SaS kezdeményezte, 32 parlamenti képviselő támogatta az indítványt, a liberális párt képviselőin kívül Miroslav Kollár és Tomáš Valášek (mindkettő független), valamint a Hlas-SD kilenc képviselője.

Hírdetés

„Matovič nem az állampolgárok érdekeinek megfelelően látja el a feladatait. Pénzügyminiszteri tevékenysége során alkotmánysértést és törvénysértést követett el, és aláássa a polgári társadalom közfunkciók tisztességes és felelősségteljes betöltésébe vetett bizalmát” – állt az SaS indoklásában. A párt szerint Matovič az ötleteivel feldúlja az államháztartást és nehezíti a kormány munkáját.

„Szeretem a 73-as évjáratot” – reagált a szavazásra közösségi oldalán Igor Matovič.

Kifejtette: „Az Sas úgy gondolja, hogy Szlovákia rögtön a visszahívásom pillanatában megkapja a milliárd eurókat és megoldható lenne az energiaválság, ez egészen jó dolog lenne az SaS részére. De ugyanakkor tény, hogy az Sas összeesküdne a Smeres maffiózókkal, a Hlas képviselőivel és a Mazurek-féle fasisztákkal is, hiszen tudvalevő, hogy Sulík az ördöggel is lepaktálna a választások után és megdöntené a negyedik kormányt is, ha ne adj isten helyet kapna benne.”


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »