Igen, nem, esetleg talán

Olyan irigylésre méltó határozottsággal, céltudatossággal és elszántsággal robbant be az MSZP az október 2-i népszavazás kampányába, mint Andy Vajna neje a munkaerő-piacra.

Elindult a szocialisták kampánya, pukkant is akkorát, mint egy csillagszóró az állítólagos erdélyi HVIM-es terroristák kezében.

Igen, vagyis maradj otthon

Régi igazság, miszerint a politikában lehetőleg kerülni kell az összetett mondatokat, az értelmezhetetlen mondatokat, valamint – micsoda meglepő – a választókat összezavaró mondatokat. Hazánk szocialistáinak ezúttal is sikerült a bravúr, nekik ugyanis mind a három sikerült, még hozzá egyszerre.

Nincs könnyű dolga annak, aki szeretné megismerni, vagy csak érteni az MSZP álláspontját: a pártelneök Molnár Gyula szavai szerint ők már 2015 májusa óta nem támogatják a betelepítési kvótát, ugyanakkor tiltakoznak a gyűlöletkeltő népszavazás és az ezzel kapcsolatos félelemkeltés ellen, a referendum pedig pénzpocsékolás.

sd

Ennek megfelelően, plakátjaik is ezt tükrözik majd. Eszerint az egyiken egy hatalmas “igen” fog majd buzdítani, no nem az igenre, hanem a távolmaradásra, ugyanis alatta a szöveg:

“A népszavazás egyetlen célja, hogy elterelje a figyelmet az igazi problémákról, a haldokló egészségügyről, a tönkretett oktatásról, a példátlan korrupcióról. Maradj otthon október 2-án!”

A másik plakát már egyértelműbbre sikeredett. Ezen az áll:

“A Fidesznek az a jó, ha nem az igazi problémákról beszélünk. Maradj otthon október 2-án”

A plakátok a Népszava tudósítása szerint az országos vándorkiállítás részei lesznek, vagyis országszerte is mutogatni fogják kiérlelt, határozott álláspontjukat a szocialisták.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »