Igazságszolgáltatás Ukrajnában: halálra vertek egy férfit a rendőrök (Fotók)

Az ukrajnai Mikolajiv megyében található Krive Ozero lakosai meg akarták lincselni a gyilkos rendőröket.

Augusztus 24-én éjszaka Krive Ozero településen a rendőrök letartóztatás közben halálra vertek egy férfit – tudatja az RBK-Ukrajina a Novosti-N hírportálra hivatkozva.

A férfi egy családi vita miatt elment otthonról és autójában akart aludni. A nő felhívta a rendőrséget, később hat tisztviselő érkezett meg, akik kihúzták a férfit a járműből és megbilincselték. A rendőrök a feleség és a két gyermek szeme láttára verték halálra az áldozatot.

A megyei rendőrségen elmondása szerint a  kiérkezett rendőrök csak „meg akarták nyugtatni a szabálysértőt”.

Az áldozat ellenállást tanúsított a rendőrökkel szemben. A közbiztonság érdekében a rendőrök fizikai erőt a szabálysértő ellen, aki emiatt rosszul lett, majd életét vesztette- közölték a rendőrök.

Az eset miatt a Krive Ozero lakosai Olekszander Cukerman helyi lakos meggyilkolása miatt meg akarták lincselni a letartóztatott rendőröket.

A jelentések szerint kiderült, hogy a helyi ügyészség mellett néhány száz ember gyűlt össze, akik fel voltak háborodva Cukerman meggyilkolása miatt. Az épülethez érkező rendőröket a feldühödött tömeg megtámadta, és megpróbálták megverni a fogvatartott rendvédelmi tisztviselőket.

Miután a letartóztatott rendőrök az autóba szálltak, a tömeg a járműre támadt, s majdnem felborította az autót. A helyi lakosok a helyi rendőrség épületét is megrohamozták.

Az eset helyszínén tárgyalásokba kezdett a Mikolajivi megyei rendőrség vezetőhelyettese és a megye ügyészhelyettese – tudatja az RBK-Ukrajina.

Rovatok: KékfényTelepülés: UkrajnaCímkék: gyilkosság, ukrán rendőrség, Ukrajna, ukrajnai hírek, kékfény, bűnügyForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »