Igazságot Abdeslamnak! Nem is akart embert ölni a muszlim jószándék megtestesülése

Igazságot Abdeslamnak! Nem is akart embert ölni a muszlim jószándék megtestesülése

Nem akart embereket ölni, ezért nem robbantotta fel magát Párizsban a novemberi merényletek főszervezőjének tartott Salah Abdeslam – a fivére állítása szerint ezt mondta neki a börtönben. Mohamed Abdeslam a francia BFMTV-nek nyilatkozott, miután meglátogatta a fivérét a belga börtönben, ahol a kiadatását várja.


Mohamed tanúságot tesz testvére ártatlansága mellett

"Több áldozat lett volna, ha megteszem. Szerencsére képtelen voltam rá” – ezt mondta a fivérének.

A november 13-i párizsi merényletsorozat 130 ember életét követelte, a főszervezőnek tartott Abdeslamot februárban tartóztatták le Brüsszelben – emlékeztetett a BBC.

Mohamed megismételte: a fivére együtt akar működni a francia hatóságokkal, mert "nekik tartozik elszámolással, nem a belgáknak".

A belga hatóságok szerint azonban köze van legalább kettőhöz a brüsszeli támadók közül is. Megtalálták ugyanis az ujjlenyomatait abban a lakásban, amelyet Khalid el-Bakraoui bérelt – ő robbantotta fel magát március 22-én a metróállomásnál.

Az egyik repülőtéri merénylő, Najim Laachraoui pedig együtt utazott vele szeptemberben abban az autóban, amelyet a rendőrök megállítottak a magyar-osztrák határon.

(Origó)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »