Igazoltatáskor buktak le

Igazoltatáskor buktak le

Igazoltatáskor buktak le

A budapesti rendőrök elfogtak két férfit és egy nőt, akik nemcsak lopott autóval közlekedtek, hanem kábítószer is volt náluk, valamint a jármű sofőrje nem rendelkezett vezetői engedéllyel.

Hírdetés

A Készenléti Rendőrség járőrei 2018. február 6-án, 12 óra 20 perckor, Budapest VIII. kerületében, a Szűz utcában igazoltattak egy járművezetőt és két utasát, akik közül a 31 éves, budapesti J. Attila – a rendőröket meglátva – megpróbált elmenekülni. A járőrök néhány méter után utolérték a férfit és visszakísérték az autóhoz.

A közúti ellenőrzéskor a járőrök megállapították, hogy a sofőrnek nincs vezetői engedélye, valamint az autót az V. kerületi rendőrkapitányság körözte, mert azt két héttel korábban ellopták a Belvárosból.

A rendőrök az egyik utas, a 44 éves budapesti nő táskájában, valamint a járműben két, fóliába csomagolt, összesen 0,8 gramm kábítószergyanús port is találtak. J. Attila a helyszínen beismerte, hogy az autóban talált fólia az ő zsebéből esett ki, ezért ellene és a nő ellen is kábítószer birtoklása miatt indított nyomozást a VIII. kerületi rendőrkapitányság.

A BRFK V. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a két hete történt autólopásról készült kamerafelvételek alapján megállapították, hogy a bűncselekményt J. Attila és a sofőr, a 26 éves budapesti M. Zsolt követte el, ezért ellenük lopás bűntett miatt eljárást indítottak.

A józsefvárosi és a belvárosi rendőrök J. Attila lakásán tartott házkutatáskor – gépkocsi feltöréshez használt – szerszámokat, valamint más személyek nevére kiállított személyes okmányokat, bankkártyákat foglaltak le. A belvárosi nyomozók a két férfit őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására.

Az V. kerületi rendőrök a lefoglalt autót még aznap este visszaadták a tulajdonosának.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »