Igazolták az első koronavírus-fertőzést Hargita megyében

Hargita megyében első alkalommal igazoltak koronavírus-fertőzést. Egy Franciaországból hazatért férfinek lett pozitív a koronavírustesztje.

A megyében ő az első, akinél igazolták a vírus jelenlétét – tájékoztatott április másodikán délután a prefektusi hivatal. A férfi március 23-án jött haza Franciaországból, lakhelyi elkülönítésben volt, április elsején vettek mintát tőle, és április másodikán lett pozitív a teszteredmény. A pácienst beutalták a székelyudvarhelyi városi kórház fertőzőosztályára, és orvosi megfigyelés alatt tartják.

A megyei közegészségügyi igazgatóság járványtani vizsgálatot indított. Hargita megyében 157 személy van intézményesített karanténban és 1.713-an lakhelyi elkülönítésben. Hargita Megye Tanácsának elnöke, Borboly Csaba tájékoztat az alábbi videóban:

Hírdetés

Koronavírus: Igazolt fertőzés Hargita megyében

Hargita megyében első alkalommal igazoltak koronavírus-fertőzést. Egy Franciaországból hazatért férfinek lett pozitív a koronavírustesztje. A megyében ő az első, akinél igazolták a vírus jelenlétét – tájékoztatott április másodikán délután a prefektusi hivatal. A férfi március 23-án jött haza Franciaországból, lakhelyi elkülönítésben volt, április elsején vettek mintát tőle, és április másodikán lett pozitív a teszteredmény. A pácienst beutalták a székelyudvarhelyi városi kórház fertőzőosztályára, és orvosi megfigyelés alatt tartják. A megyei közegészségügyi igazgatóság járványtani vizsgálatot indított. Hargita megyében 157 személy van intézményesített karanténban és 1.713-an lakhelyi elkülönítésben. Hargita Megye Tanácsának elnöke, Borboly Csaba tájékoztat az alábbi videóban:

Gepostet von Hargita Stúdió am Donnerstag, 2. April 2020

A Hargita Megyei Tanács közleménye / Hargita Stúdió


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »