Igaz szélsőjobboldaliként gettóhősök emlékművét koszorúzta Marine Le Pen

Varsóba érkezett Marine Le Pen a francia Nemzeti Tömörülés vezetője. Érkezése után megkoszorúzta a Varsói Gettó Hőseinek emlékművét. Ezzel a gesztussal azt jelezte, hogy az általa vezetett szervezet, már nem az az antiszemitizmusra épülő Nemzeti Front, amit az apja alapított – írja a szélsőjobboldalizni imádó Euronews a tegnapi hajbókolásról.

"A varsói gettó áldozatainak emlékművénél a varsói katonai helyőrség jelenlétében tisztelegtünk a lengyel zsidó ellenállás előtt, amely 1943. április 19-én fellázadt a nácik ellen"- írta közösségi oldalán Le Pen.

Hírdetés

Marine Le Pen látogatásának célja egy "szélsőjobboldali" frakció létrehozása az Európai Parlamentben. Később újságírók kérdésére a politikusnő elmondta, hogy:

"Nagyon optimista vagyok a csoport létrehozását illetően – fogalmazott Marine Le Pen . Úgy gondolom, hogy az ahogyan Lengyelország ellenáll, az Európai Unió fenyegetéseivel és zsarolásával szemben, talán segít mindenkiben tudatosítani, hogy csak egységben tudjuk az Uniót olyan irányba terelni, hogy a legkevésbé legyen kártékony”

Marine Le Pennek jól jönne a szövetség az egyik legsikeresebb európai jobboldali kormánnyal Lengyelországgal, hogy megerősítse pozícióját az egyre népszerűbb "szélsőjobboldali sztárral" Éric Zemmourral szemben. A gyűlöletbeszédeiről elhíresült nacionalista talk-show sztár egyre több szavazót szív el a Le Pe -féle Nemzeti Tömörüléstől.

Korábban írtuk: Szokásos eredmény az olaszmentes varsói "jobbos" konferencián: nyilatkozat, szorosabb egyűttműködés, össze kell ülni újra


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »