Idősek-napi ünnepség Haláboron

Haláboron, immár hagyományosan, idén is megemlékeztek az idősek világnapjáról, és bensőséges ünnepség keretében méltatták a hajlott korú embertársainkat.

Köszöntőjében Tóth Győző, az UMDSZ helyi alapszervezetének elnöke arról beszélt, hogy mai társadalmunkban az idősebb nemzedék generációja egyáltalán nem kapja meg azt az elismerést, amely megilletné, éppen ezért a fiatalabbak feladata, hogy mindenben támogassák és megbecsüljék az időseket.

Köszöntötte még az ünnepség résztvevőit Kádár Szilvia, a KMKSZ helyi alapszervezetének elnöke, Péter Katalin, a halábori könyvtár vezetője, Jakab Lajos, helyi és badalói családorvos, a KMKSZ Beregszászi Járási Szervezetének elnökségi tagja.

Az ünnepi műsor első felében Tar Adrienn megemlékezett az aradi vértanúkról, majd a helyi iskolások és kultúrcsoport tagjai az alkalomhoz illő verseket, dalokat és táncokat adtak elő. A Badalóból érkező Péter Kitti és Péter Andrea szép énekhangjával varázsolt barátságos légkört a rendezvénynek, amely szeretetvendégséggel ért véget.

(felvégi)

Kárpátinfo hetilap évfolyama: Kárpátinfo hetilap 20. évf. 41. számRovat: BelföldTelepülés: Ukrajna›Kárpátalja›Beregszászi járás›HaláborCímkék: HaláborKárpátaljaUkrajnaidősekkárpátaljai magyarságnyugdíjasokukrajnai hírekünnepségForrás: Kárpátinfo hetilap


Forrás:hetilap.karpatinfo.net
Tovább a cikkre »