Idősek, betegek, szociális ellátásban részesülők búcsúját ünnepelték Szentkúton

Idősek, betegek, szociális ellátásban részesülők búcsúját ünnepelték Szentkúton

Porciunkula (Angyalos Boldogasszony) ünnepéhez kapcsolódva augusztus 2-án immár 24. alkalommal tartották meg az idősek, a betegek és a szociális ellátásban részesülők búcsúját Mátraverebély-Szentkúton. A szentmisén Szocska A. Ábel nyíregyházi megyéspüspök mondott szentbeszédet.

A Nyíregyházi Egyházmegye szociális intézményeiből 182-en érkeztek a búcsúba.

Szocska A. Ábel prédikációjában rámutatott: A keresztény emberek mindig is vallották, hogy gondoskodni kell az idősekről és a betegekről. Az idők változnak, napjainkban sok esetben már a családi ház nem tudja biztosítani azokat a feltételeket, amelyek a idősek ellátásához szükségesek, ezért a szociális intézmények nyújtják számukra a megélhetést, az otthont.

Bár tudjuk, hogy ezek sohasem pótolhatják a családnak, az igazi otthonnak a szeretetét, mégis az a gondolat vezérel bennünket, hogy valamilyen módon gondoskodni szeretnénk a ránk bízottakról.

Hírdetés

„Az időseket már nem merjük öregeknek nevezni, hanem szépkorúaknak, régebb óta fiataloknak hívjuk őket. De miért? Amikor az idősek között járok, azt mondják, hogy ez az élet elröppent, de a lelkük fiatal maradt. A testünk megöregszik, ami nem baj. Gondoljunk csak bele, hány és hány ember van, akiknek nem adatott meg az időskor. Aki megélte, az becsülje meg, hiszen ez az életünknek a része. Az öregkor szép, nem kell szégyellni” – mutatott rá Szocska Ábel.

A szentmise keretében kiszolgáltatták a betegek kenetét.

Forrás: Nool.hu; Nyíregyházi Egyházmegye

Fotó: Hegedűs Márk/NMH; Pusztai László

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »