Idős magyar nőket rabolt B. Beáta, egyiküket bántalmazta is, de egy erőtartaléknak mindent elnéznek

Őrizetbe vettek a kiskunfélegyházi rendőrök egy 23 éves nőt, aki a gyanú szerint több idős asszonyt is kirabolt a településen, egyiküknek súlyos sérülést is okozva.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint október 25-én reggel egy 84 éves helyi lakos Kiskunfélegyházán gyalogolt, gurulós járókeretét maga előtt tolva, amikor elhaladt mellette egy kerékpáros. Az akkor még ismeretlen személy az idős hölgy járókeretének tárolójából kikapta a táskáját, és azzal együtt elmenekült a helyszínről. A táskában készpénz, személyes iratok, mobiltelefon, kulcsok és orvosi papírok voltak.

Még aznap este is történt egy hasonló eset a településen. Egy 83 éves helyi asszony kerékpározott, amikor a csomagtartójából egy másik kétkerekűvel közlekedő személy kikapta a táskáját. Az eltulajdonított táskában okmányok, készpénz, szemüveg és különböző személyes dokumentumok voltak.

Október 30-án egy 87 éves nő volt az áldozat. Az elkövető egy épület falához lökte, és kezéből a táskáját – amiben készpénz, mobiltelefon és személyes okmányok voltak – kitépte, majd elmenekült.

Azon a napon is lecsapott még egyszer. Megszólított egy 69 éves helyi lakost, és pénzt kért tőle. Mikor az asszony a kérést megtagadta, a nő a táska felé nyúlt. A sértett védekezésként táskájával többször megütötte támadóját, aki a földre lökte az idős hölgyet, és elmenekült a helyszínről. Az esés következtében a sértett az elsődleges orvosi szakvélemény alapján súlyos sérülést szenvedett.

A kiskunfélegyházi rendőrök beazonosították a feltételezett elkövetőt, egy 23 éves helyi lakost, akit otthonában fogtak el október 31-én. B. Beátát gyanúsítottként hallgatták ki, majd kétrendbeli lopás vétség, egyrendbeli rablás bűntett, egyrendbeli lopás vétség kísérlet és egyrendbeli súlyos testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vettek. A nyomozók előterjesztést tettek a gyanúsított előzetes letartóztatásának indítványozására.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »