Idióta gazembernek nevezték a japán miniszterelnököt a koreai komcsik

Észak-Korea idiótának és gazembernek nevezte Abe Sindzó japán miniszterelnököt csütörtökön, és azt javasolta a kormányfőnek, mondjon le arról, hogy valaha is beteszi a lábát Phenjanba.

Phenjan dühét az váltotta ki, hogy Japán azt állította, Észak-Korea az ENSZ-szankciók alá tartozó ballisztikus rakétákat tesztelt a múlt héten. Phenjan saját bevallása szerint rakéta-sorozatvetőt próbált ki.

Japán vádjai becsmérlő szavakat váltottak ki egy észak-koreai tisztségviselőből.

„Abe, Japán miniszterelnöke idióta és gazember” – írta a KNCA észak-koreai hírügynökség által nyilvánosságra hozott közleményében Szong Il Ho nagykövet.

A japán kapcsolatok normalizálásáért felelős diplomata „félkegyelműnek” nevezte a kormányfőt, aki szerinte nem tudja, mi a különbség a ballisztikus rakéta és a rakéta-sorozatvető között.

Hírdetés

„Abe jobban tenné, ha örökre lemondana arról az álmáról, hogy beteszi a lábát Phenjanba” – állt a közleményben.

A japán miniszterelnök korábban jelezte, kész találkozni Kim Dzsongun észak-koreai vezetővel, hogy megtárgyalják az észak-koreai rezsim által a hetvenes-nyolcvanas években elrabolt japán állampolgárok ügyét.

Japán szinte mindennapos gyakorisággal kerül az észak-koreai média célkeresztjébe a Koreai-félsziget huszadik század eleji megszállása miatt.

Phenjan eddig nem mutatott nagy érdeklődést a japán kapcsolatok ápolása iránt. Kim az elmúlt években több külföldi vezetővel találkozott – köztük Donald Trump amerikai, Hszi Csin-ping kínai, Vlagyimir Putyin orosz és Mun Dzse In dél-koreai elnökkel – de japánokkal nem.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »